Велико Търново. 400 килограма боб, 100 килограма сирене, 2 тона

...
Велико Търново. 400 килограма боб, 100 килограма сирене, 2 тона
Коментари Харесай

Велико Търново: 400 кг боб, 100 кг сирене, 2 тона вино и 2 000 погачи подготвят организаторите на Първия национален фолклорен събор „Болярска среща“

Велико Търново. 400 кг фасул, 100 кг сирене, 2 тона вино и 2 000 погачи са подготвили уредниците на Първия народен фолклорен събор „ Болярска среща “, който ще се организира от 21 до 23 юли в село Арбанаси. В рамките на събора ще се организира и достоверна фолклорна женитба, която се бори за присъединяване в върховете на Гинес и се провежда за пръв път край Велико Търново. Това съобщи пред публицисти Валентин Димов, който е главен началник на събитията, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Велико Търново. Всички проведени прояви са изцяло безвъзмездни, единственото, което посетителите би трябвало да създадат, е да дадат поръчка за присъединяване на място.
„ Няма по какъв начин да бъде проведено толкоз неповторимо събитие, в случай че нямаш поддръжката на дадената община, на чиято територията се случва то. Благодаря на всички, които поставиха неимоверни старания за организирането му “, акцентира Димов. Той уточни, че се приготвят към 10 маси с дължина от 120 до 150 метра. Освен това всеки един, който се включи в сватбата, ще има опция да вземе със себе си глинената купа и дървената лъжица, с които ще се храни. Бюджетът за организирането на събитието е 70 хиляди лв., които са обезпечени без спонсорство. В рамките на трите дни ще има и занаятчии, които ще показват и продават продукцията си.
Луиза ТРАНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР