Велико Търново. 2018 година беше изключително динамична, горда съм, че

...
Велико Търново. 2018 година беше изключително динамична, горда съм, че
Коментари Харесай

Йорданка Атанасова, кмет на село Никюп: 2018 година беше изключително динамична, горда съм, че през нея Никополис ад Иструм стана част от 100-те национални туристически обекта

Велико Търново. 2018 година беше извънредно динамична, горда съм, че през нея Никополис пъкъл Иструм стана част от 100-те национални туристически обекта. Това сподели кметът на село Никюп Йорданка Атанасова за Радио „ Фокус “ – Велико Търново. Населеното място, в което се организират редица фестивали и културни мероприятия, се радва на огромна посещаемост, а туристопотокът, по думи на Атанасова, се е нараснал с близо 3000 души по отношение на предишни години. „ Освен обичайните фестивали – този на динята, както и Античен римски фестивал „ Нике – играта и успеха “, за първи път се организира и детския празник „ Никополис пъкъл Иструм – градът на моето детство “. Изключително съм щастлива и от новината, че античния град Никополис пъкъл Иструм стана част от стоте национални туристически обекта, откакто 3 години поредно бях внасяла това предложение безрезултатно. Освен това, село Никюп и римският град попаднаха в менюто на началник Андре Токев в столичния му ресторант. Там могат да бъдат вкусени ястия, инспирирани от селото и античния град. 2018 година сподели фрапантно нарастване на туристопотока към Никополис пъкъл Иструм, към 31 декември той е бил 10 500 души “, уточни Йорданка Атанасова. По думите й туристи не са липсвали и точно на Нова година.
Кметът на Никюп напомни, че от 2018 година селото има и футболен клуб - „ Олимпиакос “, иницииран и основан от младежи в обитаемото място. „ През миналата година храм „ Света Параскева “ получи дотация в размер на 5000 лева от Дирекция по вероизповеданията към Министерски съвет, с тях се извърши замяна на дограмата на храма. В развой на асимилиране е сумата от 1500 лева от Министерство на защитата, която е за ремонтни действия по паметника на починалите във всички войни. Със сумата по стратегия „ Местни начинания “, събрана дружно с тази по Инвестиционната стратегия – общо 22 000 лв., бяха осъществени ремонтни действия на няколко улици в селото “, разяснява още тя. По думите й инфраструктурата е един от сериозните и недобре решени проблеми за село Никюп.
Мария НЕДЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР