Велико Търнов. Училищата и детските градини във Велико Търново са

...
Велико Търнов. Училищата и детските градини във Велико Търново са
Коментари Харесай

Велико Търново: Училищата и детските градини са готови за новата учебна година, предстои саниране на ПМГ „Васил Друмев“ и ОУ „Св. Патриарх Евтимий“

Велико Търнов. Училищата и детските градини във Велико Търново са подготвени за посрещането на новата образователна година. Материално-техническите бази са в оптимално положение и дават нужните условия за учебен развой. Извършени са настоящи поправки в класните стаи, санитарните възли, образователните кабинети и коридорите, оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново . Всички просветителни институции са обезпечени с главен и с различен източник за отопление през есенно-зимния интервал. Осигурени са пропускателните режими.
Налична е нужната литература – познавателни книжки, учебници и образователни пособия. Няма незаети педагогичен позиции, нито неправоспособни експерти.
Детска градина „ Слънце ” е с напълно актуализирана пристройка. Ново кухненско помещение и реконструирани санитарни възли чакат малчуганите в ЦДГ „ Здравец ”. ЦДГ „ Ивайло ” във Велико Търново, забавачката с. Шемшево и общинският Център за личностно развиване и поддръжка ще имат главно ремонтирани покриви през новата образователна година. Същото важи и за постройката на ОУ „ Димитър Благоев ”. На край е цялостното възобновяване на детските площадки в ЦДГ „ Соня ” и детска ясла „ Мечо пух ”.
Предстои използване на цялостен комплект от ограничения за енергийна успеваемост в пет великотърновски учебни заведения, по планове от интегрирания проект за градско развиване на старопрестолния град. По време на първия стадий ще бъдат актуализирани постройките на Природо-математическа гимназия „ Васил Друмев “ и ОУ „ Св. Патриарх Евтимий “.
Сроковете, свързани с процедурите, не разрешават отсрочване на реконструкциите за следващи ваканционни интервали. След извършена работна среща и по условие на кмета Даниел Панов е основана нужната организация на осъществяване на първокласен образователен развой. Докато траят ремонтните действия в ПМГ „ Васил Друмев “, учениците ще бъдат настанени в постройката на Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „ Ангел Попов “. Временното пренасяне се постанова за обезпечаване на оптимални условия за осъществяване на часовете, както и за гарантиране здравето и сигурността на учениците, педагогическите колективи и чиновници. Очакванията са ремонтните действия да приключат в границите на два месеца.
Вторият стадий планува използване на ограничения за енергийна успеваемост в постройките на СУ „ Емилиян Станев “ и ОУ „ Петко Р. Славейков “ във Велико Търново, както и в ОУ „ Неофит Рилски “ – Килифарево.
Оптимизацията на просветителната мрежа в областта на учебното и предучилищното обучение бе осъществена надалеч преди въвеждането на системата на делегирани бюджети. Шест са дребните учебни заведения, които действат отвън общинския център - в селата Водолей, Ресен, Самоводене, Балван, Леденик и Церова кория. Учебните заведения в селата Самоводене, Балван и Церова кория са средищни, като последното е от вида предпазено (с под 50 ученици).
Община Велико Търново към този момент работи с съответни ограничения по осъществяването на националната тактика и механизъм за обгръщане и задържане на деца и възпитаници в предучилищна и учебна възраст. Изготвени са обстойни описи за децата и учениците, подлежащи на банкет в просветителните институции през образователната 2017 и 2018 година Утвърден е броят на записаните ученици в детските градини и учебните заведения. Изготвен е относителен разбор на двата листата, набелязани са необхванатите в образователния развой деца, избрани са екипи от експерти, които ще работят в региона на всяко обитаемо място с учебно заведение и детска градина.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР