„Великденската добавка от 70 лв. за всички пенсионери е едно

...
„Великденската добавка от 70 лв. за всички пенсионери е едно
Коментари Харесай

Вяра Емилова: Предлагаме необлагаем минимум и намаляване ДДС върху регулираните стоки 


„ Великденската добавка от 70 лева за всички пенсионери е едно доста положително решение. Парите ще дойдат от буферите, които са заложени в бюджета. През последните 2 години не е имало великденски добавки и това, което се случва сега се приема доста добре от всички хора. Преди това е давана великденска добавка в размер от 50 лева и то единствено на пенсионерите, чиято пенсия е била под прага на беднотия.” Това съобщи Вяра Емилова, секретар на парламентарната група на “БСП за България “, секретар на ИБ на левицата и член на обществената комисия в Народното събрание, в ефира на BG on AIR.

Емилова добави, че в общественото министерство все още се работи по няколко метода за актуализиране на всички пенсии, тъй че да бъдат заслужено преизчислени и да не са с по-нисък размер от получаваните досега плюс коронавирус добавката.

„ Много се веселя, че в бюджета, който приехме при започване на годината Българска социалистическа партия съумя да наложи обществената политика, като съществена и движеща, тъй като в годините обратно виждаме, че обществото ни се задъхваше. Нямаше пари за обществени придобивки, нямаше пари за пенсионерите, нито за майките с деца. В момента от 1 април започнаха да работят главните обществени пера, които са заложени в бюджета. Част от това е минималната работна заплата на 710 лева, както и компенсацията за развъждане на дете до 2 години става 710 лева, повишение на помощите за отопление и редица други обществени ограничения. Ще се борим тези ограничения да бъдат непокътнати и в идващия бюджет обществените придобивки да бъдат увеличени, с цел да могат да компенсират инфлацията, която сега е ужасяваща”, сподели още секретарят на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България” и акцентира, че социалистическата партия има кардинално единодушие по желаното от синдикатите нарастване на минималната работна заплата на 760 лева

Относно необлагаем най-малко от 760 лева Емилова разяснява, че това би означавало по 76 лева повече в джоба на най-бедните българи и ще коства на бюджета към 3 милиарда „ Предлагаме да има таван на цените на главните артикули, които са в потребителската кошница. Също по този начин внасяме в съдружния съвет предложение за понижаване на акцизите и понижаване на Данък добавена стойност на контролираните артикули. Например за Данък добавена стойност на медикаментите и детските храни предлагаме то да стане 9%. Трябва да дадем опцията и обществената сигурност на хората, с цел да могат те да живеят нормално”, добави още тя.

В умозаключение Вяра Емилова бе безапелационна, че Българска социалистическа партия продължава да стои зад концепцията лечебните заведения да не са търговски сдружения, само че е належащо първо да бъде изработен обширен обзор за цените на всички услуги, които са правили лечебните заведения, както и на цената на работата на медицинските служащи и акцентира, че социалистите ще работят мярката 60/40 да бъде удължена. „ Българска социалистическа партия е партията, която дава рационалните решения в това държавно управление. Министрите, които са препоръчани от Българска социалистическа партия стоят устойчиво и работят доста активно”, приключи тя.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР