Великденска кампания „За баба и дядо с любов“ събира продукти

...
Великденска кампания „За баба и дядо с любов“ събира продукти
Коментари Харесай

Фондация „Данък добро“ събира продукти за възрастни хора с доходи 7-12 лева на месец

Великденска акция „ За баба и дядо с обич “ събира артикули за възрастни хора, които живеят с приходи сред 7-12 лв. дневно, без близки, трудноподвижни, някои от тях с тежки болести. Инициативата е на фондация “Данък добро” в партньорство с общинско дружество „ Социален патронаж “ към Столична община.

Всеки искащ може да подари артикули от първа нужда, които преди Великден ще бъдат раздадени от доброволчески екипи на нуждаещи се възрастни хора от 24 региона в Столична община.

Продуктите се одобряват на особено построен дарителския пункт от фондацията на рецепцията в постройка M Plaza - ул. Атанас Дуков 32 (срещу Рейнбоу плаза). Тел. 0888 963 647.

Дарителският пункт ще приема артикули от 15.04 до 19.04 сред 8.00 и 21.00 ч.

Могат да бъдат дарявани артикули, които не изискват специфични условя за предпазване, в това число и ледник. Лакомства – бисквити, вафли, козунаци, кроасани, курабийки, сокове, варива, захар, макаронени произведения, консерви, олио, бульони и други пакетирани храни, с които да ще бъдат зарадвани възрастните хора. Без плодове и зеленчуци.

Всеки един от 12-те доброволчески екипа ще бъде придружаван от чиновник на „ Социален патронаж “, като разносът на пакетите ще става по авансово направени от предприятието направления.

Идеята на фондация „ Данък положително “ е акцията да не е еднократна, а да се организира няколко пъти в годината. Учредители на фондацията са Грета Желева, Жасмина Маджид и Цвети Василева.

Общинско дружество “Социален патронаж “ дава разнообразни обществени услуги в домашна среда посредством 9 служби, които покриват всички региони от територията на град София. Основата цел на предприятието да усъвършенства качеството на живот на жителите на Столична община. Към сегашния миг най-ниските приходи от пенсия са на лицата, получаващи обществена пенсия за неработоспособност в размер от 221.00 лева до 272.00 лева, както и на лица с минимална пенсия за застрахователен стаж и възраст в размер на 370.00 лева

Снимките на възрастните хора са от към този момент извършена сходна акция в други общини в страната.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР