Великден идва с летни температури над 25 градуса. Облачността на

...
Великден идва с летни температури над 25 градуса. Облачността на
Коментари Харесай

Великден идва с над 25 градуса

Великден идва с летни температури над 25 градуса. Облачността на Разпети Петък ще е рехава, вятърът – към обяд - по-осезаем в северната половина на страната и най-много в Северозападна България. Температурите в ранния следобяд – сред 19 и 24 градуса. Най-високи ще са стойностите по долината на река Струма и по западното поречие на Дунав. В събота и неделя ще е още по-топло. В Северна България тук-там над 25 градуса. На Великден към и следобед ще прегърми и превали в незначителни количества.

Следващата седмица обаче времото внезапно се обръща. Очакваме интензивни пролетни превалявания. Още в понеделник от север на юг ще премине леден атмосферен фронт с по-осезаем вятър. Температурите ще тръгнат надолу. От вторник ще е още по-хладно с превалявания, които ще стартират от югозапад на североизток. Страната ни ще попадне под въздействието на средиземноморски циклон, с който ще има условия за снеговалежи – най-много в планинските масиви в Югозападна България.

От събота до понеделник въздухът в западната половина на страната ще е запрашен от тънък прахуляк от Северна Африка. С усилването напразно при започване на новата седмица концентрацията на запрашаването ще понижава.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР