Вежди Рашидов от ГЕРБ ще вземе окончателно решение дали да

...
Вежди Рашидов от ГЕРБ ще вземе окончателно решение дали да
Коментари Харесай

Вежди Рашидов решава след края на август дали да напусне парламента

Вежди Рашидов от ГЕРБ ще вземе дефинитивно решение дали да остане в Народното събрание след края на август, заяви Нова тв.

В деловодството на Народното събрание към момента не е подадена оставката на Рашидов като ръководител на Комисията по културата и медиите, с цел да стане факт, тя би трябвало да бъде гласувана от Народното събрание.

Това ще се случи през септември в постройката на някогашния партиен дом, където депутатите ще възобновят работа си след ваканцията. Не е изключено тогава Рашидов да подаде и оставката си като народен представител. От ГЕРБ-СДС желаеха той да напусне поста в комисията, както и този на член на ИК на ГЕРБ, откакто негов коментар за дамите жертва на домашно принуждение, изработен в почивката на изключителното съвещание на Народното събрание, провокира скандал и вълна от отвращение. Минути по-късно Рашидов разгласи, че напуща двата поста.

По-късно в понеделник той изясни, че изявлението му е извадено от подтекст.

„ Става дума за частен диалог с мой сътрудник, само че се оказа, че микрофоните са включени. Да поясня – това, което споделих, касае американски публицист. Ставаше дума, че американски актриси признаха след 15 години, че са били насилвани от богат човек “, изясни Рашидов.

Оставката на Вежди Рашидов като народен представител желаеха от Български фонд за дамите и приканиха всички партии да я гласоподават. „ Вие нямате място в българския парламент! А извинението ви няма никаква стойност ”, показват от организацията.

 

По време на митинга в София довечера стачкуващите също желаеха оставката на Рашидов като депутат.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР