Вежди Рашидов напуска ИК на ГЕРБ и ръководстовото на комисията

...
Вежди Рашидов напуска ИК на ГЕРБ и ръководстовото на комисията
Коментари Харесай

След скандала! Вежди Рашидов напуска ИК на ГЕРБ и комисията по култура по настояване на Борисов

Вежди Рашидов напуща ИК на ГЕРБ и ръководстовото на комисията по просвета, заяви персонално той пред Епицентър.бг. 
Според него избрани думи са извадени от подтекста и услужливо са употребявани против наго от избрани хора. „ Аз съм горделив човек – ще си подам оставката. Не ми е първа фантазия да съм ръководител на комисията. Аз съм към този момент възрастен човек – имал съм всичко, почтено и почтено съм си правил работата ".


" Подавам оставка като ръководител на Комисията по просвета и медии в Народното събрание и като член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ. Това съобщи националният представител Вежди Рашидов. “Още един път сервирам своите извинения за изявлението ми през днешния ден ”, разпространиха решението му минути по-късно и от пресцентъра на ГЕРБ. 

Малко преди този момент Парламентарната група на ГЕРБ се събра довечера, с цел да разиска настояването Вежди Рашидов да напусне управителните органи на партията и да освободи мястото си в парламентарната комисия по просвета.

 

" Вежди Рашидов да подаде оставка като ръководител на Комисията по просвета и медии в Народното събрание. Това приканва ПГ на ГЕРБ-СДС, която заседава през днешния ден след края на съвещанието на Народното събрание. Повод за решението на групата на ГЕРБ са думи на народния представител Вежди Рашидов в почивката на Народното събрание по време на дебата по измененията в Закона за отбрана от домашно принуждение. Освен това ПГ на ГЕРБ-СДС приканва Вежди Рашидов да подаде оставка и като член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ.
Народните представители от ГЕРБ-СДС се разграничават от изявлението на Вежди Рашидов. Подобен език и разсъждения са неприемливи за депутат изключително в миг като сегашния ", оповестиха от пресцентъра на ГЕРБ.

 

Казусът се разви, откакто изпуснати думи на Рашидов в почивката на днешното парламентарно съвещание взривиха Народното събрание и обществотo.

Борисов персонално е изискал това тежко решение от депутатите, научи още Епицентър. бг., като преди този момент е приказвал с Кирил Петков. Предполага се. че от Политическа партия, които  отдавна недолюбват някогашния парламентарен началник, са настояли за наказването на Рашидов.

 

Вежди Рашидов е член на ИК на ГЕРБ, два пъти беше министър на културата, веднъж беше ръководител на Народното събрание, няколко пъти - на комисията по просвета.

 

Рашидов, който не е в София, е бил известен за решението на сътрудниците си, а по-късно е решил незабавно да се отдръпна от заеманите от него постове.

 

" Има и в този момент закони. К‘во чешеме езици? Всички ку*ви се разсъниха да се сетят, че са били преди 15 години изнасилвани. Като с оня американския режисьор, където го напрайха на маймуна “,  се чува да споделя по време на съвещанието Рашидов.

 

" Думите, изречени от Вежди Рашидов са неуместни и неприемливи, изключително в сегашния спор и миг. ПГ на ГЕРБ - Съюз на демократичните сили изрично се разграничава от изрече и наличието и упорства Вежди Рашидов да се извини обществено ", написа Десислава Атанасова в обществените мрежи. 

 

Скандалните думи на депутата от ГЕРБ-СДС Вежди Рашидов в почивката на съвещанието на Народното събрание за измененията в Закона за домашното принуждение провокираха отвращение. И закани за митинги, в случай че Рашидов не подаде оставка.

 

Случката се разви по следния метод. Думите си Рашидов произнася близо три часа часа след началото на съвещанието.

От фрагментите се вижда по какъв начин по време на почивката, когато микрофоните са изключени, депутатът от ГЕРБ се доближава към трибуната, на която седят зам.-председателите на Народното събрание Никола Минчев и Росица Кирова се обръща към него с репликата " Дайте някакъв умен съвет ".
Вротговор Рашидов, който председателстваше първоначално и това Народно заседание в ролята си на доайен, ѝ предлага да слага закона по-бързо на второ гласоподаване и да завършват дебатите. 
Оказва се обаче, че микрофоните на председателската естрада са останали включени и всички чуват диалога.

Кирова му припомня, че това няма по какъв начин да стане, защото депутатите имат да гласоподават и ветото на президента по измененията в Закона за правосъдната власт, само че Рашидов към този момент се е разпалил и изяснява, че има настоящ закон, по който може да се глоби насилието и че домашното принуждение с нищо не " се разграничава от външното ". Въпреки подканата на Кирова да излязат от залата Рашидов продължава и тогава споделя скандалната имитация, в която назовава дамите на домашно насилие  к**ви, се чува в директните предавания на парламентарното съвещание.

  

Малко след разразилия се скандал Рашидов си разкая: " Извинявам се за изречените от мен думи през днешния ден по време на почивката на пленарното съвещание.

Давам си сметка, че употребяваният от мен език е неприемлив, изключително в сегашния спор и миг.

Още един път апелирам за опрощение пред цялото българско общество и всички жертви на принуждение ", това негово опрощение разпространиха от пресцентър на ГЕРБ.

Но в парламентарната група на партията на Борисов има тежко недоволство против Рашидов, тъй като не за първи път той не съумява да сдържа езика си.

 

" Днес сътрудника Вежди Рашидов направи неприемливо изявление въпреки и в частен диалог в Народното събрание. Извинението му би трябвало да е наложително и персонално, а поуката за всички ни ", написа Деница Сачева.

 

Предполага се, че този скандал ще постави завършек на парламентарната кариера на изтъкнатия ни създател.


На съвещанието на ПГ на ГЕРБ е имало и апели той да напусне дефинитивно Народното събрание.

 

Като “категорично неприемливи и неприемливи ” дефинира думите му Никола Минчев. “Не сме водили никакъв диалог. Направо си тръгнахме ”, разказа той, само че не отговори на въпрос дали е редно Рашидов да подаде оставка като народен представител. 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР