Вежди Рашидов дарява 3000 лева за лечението на тежко болната

...
Вежди Рашидов дарява 3000 лева за лечението на тежко болната
Коментари Харесай

Вежди Рашидов дарява 3 000 лева за лечението на дъщерята на поетесата Маргарита Петкова

Вежди Рашидов подарява 3000 лв. за лекуването на тежко болната Надежда Огойска, щерка на поетесата Маргарита Петкова, оповестиха от парламентарната комисия по културата и медиите, чийто ръководител е той.

"Зная какъв брой е тежък този миг и за Маргарита, и за щерка й, зная какво е да се бориш за живота си, зная, че единствено състрадание не стига, трябват и пари. Разбрах от трагичните думи на Маргарита Петкова, че фамилията изживява доста сложни дни и че са нужни средства за скъпоструващата интервенция на Надежда. Искам да оказа помощ младата жена да пребори рака ", споделя Вежди Рашидов, представен в прессъобщението.

Той се познава от дълго време с Маргарита Петкова и е съпричастен с огромната паника в фамилията й. "Искам да дам вяра на Надежда и на нейните деца ", показва Рашидов.

От екипа му показват, че той неведнъж през годините е дарявал пари за хора в неволя, за лекуването на заболели актьори, за сираци, за възрастни създатели, за стипендии на надарени деца. Приходите от цяла своя галерия през 2016 година Рашидов подари на Клиниката по детска онкология при болница "Царица Йоанна - ИСУЛ ". В Армения и до през днешния ден помнят огромния му жест след унищожителното земетресение през 1988-ма, когато Вежди Рашидов подарява дружно с Георги Трифонов на най-тежко потърпевшия град Спитак 60 хиляди $, получени тогава от изложбата им в Индия, се споделя в известието.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР