Вегетарианството става все по-популярно. Все повече хора предпочитат кардинално да

...
Вегетарианството става все по-популярно. Все повече хора предпочитат кардинално да
Коментари Харесай

Вижте ефекта от спирането на месото!

Вегетарианството става все по-популярно. Все повече хора избират съществено да се откажат от месото и локалните артикули. Това неизбежно дава отражение върху целия живот на индивида.

Отказът от месото има както своите последователи, по този начин и своите съперници. За да бъдем справедливи, е добре да се срещнем с резултатите, които оказва този отвод. Вземете ги поради, преди да изхвърлите пържолите.

Рискът от рак понижава

Световната здравна организация разгласява отчет, в който се показва, че модифицираните меса са канцерогенни. Продукти като колбасите и бекон се подреждат до цигарите и радиацията по заплаха от рак. Едва 50 г от тях на ден усилват риска от рак на дебелото черво с до 20%.

Рискът от сърдечни заболявания намалява

Скоро бе потвърдено, че заболяванията на сърцето са директно свързани с потреблението на алено месо. Веществото карнитин, което се съдържа в него, основава микробна реакция, която способства за развиването на сърдечните заболявания.

 Месо

Променя се бактериалният състав на червата.

Чревната флора на месоядните и вегетарианците се разграничава. Учени от Ню Йорк са забелязали, че в червата на веганите има доста по-голямо количество защитни бактерии спрямо тези на феновете на мръвката.

Отслабване

Когато човек спре месото, смъква до 4.5 кг. Ако изберете диета, богата на растителни хранителни източници, сваляте килограми, без да се постанова да броите калориите и да увеличавате физическата си интензивност. Ефектът обаче може да е противоположният, в случай че засищате глада с тестени и мазни храни.

Недостиг на хранителни вещества

Ако не бъде добре планувана, вегетарианската и изключително веганската диета може да докара до загуба на значими хранителни субстанции. Най-често се следи недостиг на витамин В12, витамин D и желязо. За да не се стига до такава степен, хората, които са се отказали от месото, би трябвало да натъртват на фасул, леща, ядки, плодове, тъмнозелени зеленчуци, житни и зърнени култури. Диетолозите поучават да се одобряват високи дози артикули с квас, соя, яйца и богати на витамин D млека.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР