Вегетарианската и веганската диета се оказаха свързани с по-нисък риск

...
Вегетарианската и веганската диета се оказаха свързани с по-нисък риск
Коментари Харесай

Храните без месо пазят от депресия

Вегетарианската и веганската диета се оказаха свързани с по-нисък риск от меланхолия и тревога, откри ново проучване, представено от Оbekti.bg. И даже не е належащо да е извънредно изключваща диета - и последователното прекосяване към растителна храна може да донесе съществени позитивни резултати, макар че месото не е изключено изцяло от диетата. Учените са изследвали 292 участници, като на половината от тях са били давани указания да следват веганска диета.

В продължение на 18 седмици всички участници са имали достъп до здравословна веганска диета за обяд на работното място. Тя е включвала неща като чили с черен фасул, салати от зеленолистни зеленчуци и сандвичи с хумус.

След четири месеца тези от участниците, които са създали прехода към здравословната веганска диета, са били по-малко депресирани и по-малко тревожни. Едновременно с това те са чувствали по-малко отмалялост. Като общ резултат тяхното здравословно положение се е било подобрило доста спрямо тези участници от групата, които не са почнали да минават към веганската диета даже и отчасти.

Без месо и млечни артикули може а се вталите здравословно - минус два кг за седем дни. Колкото по-бързо сваляте килограми, толкоз по-бързо ще си ги върнете. Това е златно предписание при диетите, а и да не забравяме, че здравето ви е най-ценно от всичко! И в случай че залитнете към анорексията с някоя фрапантна диета, то последствията ще са съществени.

Лятото е един от най-подходящите сезони за понижаване на тежестта, тъй като високите температури убиват до известна степен апетита и ни карат да пием повече течности. А течностите пълнят стомаха и възприятието за апетит е по-малко! Освен това тараторите, динята и черешите са измежду храните, които обожаваме и които са пръв другар на нашето тяло!

Полезни са варивата като ориз, фасул, грах, леща, царевица, картофи. Можем да ги ядем непрекъснато, като не щадим подправки и ги гарнираме с разнообразни пролетни зеленчуци.

Салатките са другият ни най-хубав другар през тези 14-дневни нестроги пости. Изборът от съставки в това направление е извънредно богат.

Обядът е времето да се нахраним добре, защото имаме останалата част от деня, с цел да изгорим погълнатите калории. Тогава можем да си позволим паста, супи, пица и даже десерт. Следобедната закуска също е значима част от проекта ни за намаляване.

В това време можем да хапнем филия пълнозърнест самун, мляко с овес или плодове. А що се отнася до вечерята, целесъобразно е да я приключим най-малко 2 часа преди сън. Соковете от зеленчуци също са значими, защото с помощта на тях изхвърляме нездравословни хомотоксини, които тялото е акумулирало през дългата зима.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР