Ведно от последните си стихотворения за деца - Driftwood, писателят

...
Ведно от последните си стихотворения за деца - Driftwood, писателят
Коментари Харесай

“Зелени” идеи, които ще направят начина ни на живот “устойчив“

Ведно от последните си стихотворения за деца - " Driftwood ", писателят Майкъл Морпурго, споделя за парче плаващо дърво, превърнато в стол. Историята се концентрира върху концепцията, че едно парче материал може да се употребява наново. Днес, да научиш невръстно дете на концепцията " наново потребление " е по-важно от всеки път.

Материалите, употребявани всекидневно от хората, тежат повече от всички живи същества на планета Земя. Ако вземем поради и направените калкулации, за това какъв брой планети ‘‘Земя‘‘ са ни нужни, с цел да поддържаме западноевропейските равнища на ползване в международен мащаб, излиза наяве, че хората би трябвало да трансформират потребителското си държание съществено.

И въпреки всичко в случай че проявявате любознание, нужни са към три или четири спомагателни планети “Земя ”.

Повторната приложимост на артикули и материали не е нещо естествено за потребителите, защото те рядко се замислят за преработването и превръщането на старта непотребна движимост в нещо потребно. За страдание желанието за закупуване на нещо ново се среща все по-често.

Въпреки, че всекидневно сме ‘‘заляти‘‘ от реклами, с нови артикули, които са по-добре усъвършенствани, с по-голям набор от функционалности, за поощряване на препродажбите, преизползването на остарели движимости се усилва.

Консуматорството е толкоз надълбоко вкоренено в западноевропейските общества, че полемиките за екологичните проблеми не са задоволителни на жителите да се замислят за тежките последствия за околната среда.

Какво може да се направи, с цел да " видят " хората цената, на устойчивите във времето предмети, да стартират да използват екологично съобразни артикули?

Все по-често в магазините се продават рециклирани предмети от облекла до мебели за дома.

От основно значение е информацията, обвързвана с ‘‘зелените “ артикули, да се предава дейно , само че и да бъде на наличен език. Етикетът е един от общите източници на информация за устойчивостта на даден артикул. Той следва ясно да показва екологичните характерности на продукта, това може да включва обяснение за какво и по какъв начин продуктът е бил рециклиран, материалите от които е направен и допустимо ли е да бъде рециклиран за повторно.

Все по-често се срещат хора, искащи да получат допустимо най-вече информация за преработването на даден артикул. За страдание, множеството етикети са прекомерно дребни, с цел да съдържат подробна информация.

Поради тази причина, доста от марките залагат на QR код, за директна връзка към описанието на продукта на онлайн страницата на магазина.

Друг метод за ефикасна връзка с потребителите е потреблението на сертификационни етикети на трети страни. Такива етикети могат ясно да алармират на купувачите, че стоката е " сертифициран " от дадена компания. Това би понижило терзанието на всеобщият консуматор, че продукта е използван и изхабен. По този метод се усилва и вероятността за покупка, както и за възнаграждение на по-висока цена. Въпреки това, компанията, определена да сертифицира продукта, би трябвало да е позната на потребителите, в противоположен случай вероятността да ѝ се доверят е по-малка. Това е постоянно срещана процедура в магазините със артикули втора ръка.

Несъмнено екологичните съображения са фактор за креативния метод към старите предмети. Спестяването на средства и възприятието за задоволство, че вършим нещо потребно за заобикалящата ни среда също са значими. Тези аспекти са обвързани и с тръпката на консуматорите да търсят нещо, което може да се употребява наново. Високото качество и положителния търговски тип на продукта, също са от основно значение при избора на стока.

Много от потребителите изпитват обществено разстройване що се отнася до извършването на покупки на облекла втора ръка. Някои назовават тези облекла " винтидж " и ги свързват с естетиката на предишния век, други обвързват облекла втора ръка с ежедневното и нормално облекло, на добра цена.

Стратегии, които търговците ползват, би трябвало да бъдат съобразени с другите потребности на потребителите. Съществуват и общи черти сред двата вида потребители, а точно насладата и тръпката от търсенето.

Едните търсят неповторима движимост, обвързвана с историята, други търсят стока на в действителност добра цена. Подобна обща линия може да се употребява във всички типове зелен маркетинг, с цел да се сътвори тръпка у потребителите при намирането на търсената от тях стока.

Въпреки че ползата към преизползването и преработването нараства, към момента околната среда е в риск. Необходимо е всеобщо преосмисляне на потребителското държание, с цел да се предотвратят съществени последствия за околната среда.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР