Веднага след атаката членуващи в атакувания културен център обвиниха Турция

...
Веднага след атаката членуващи в атакувания културен център обвиниха Турция
Коментари Харесай

Френската полиция на крак заради размирици след нападение срещу кюрдски културен център

Веднага след офанзивата членуващи в атакувания културен център упрекнаха Турция за нея, добавя Българска телеграфна агенция. 

 

Представители на кюрдската общественост в Париж се събраха в един от огромните квартали и започнаха да скандират антитурски лозунги, измежду които  " ПКК (Кюрдската работническа партия) " и " Мъчениците не умират ", допълва Асошиейтед прес.

 

После някои от тях издигнаха и барикади на една от улиците в квартала и подпалиха кофи за боклук. Полицията се намеси със сълзотворен газ, а стачкуващи започнаха да замерят служителите на реда с разнообразни предмети. Няколко чиновници на силите на реда са потърпевши. 

 

На 9 януари 2013 година в Париж бяха убити три кюрдски активистки на партията ПКК. Убийството тогава стана в същия този квартал.

Разследването на това ликвидиране, което към момента тече, разкри интервенция на членове на турските секрети служби, само че поръчители по този начин и не бяха посочени в него, отбелязва Франс прес. 

Кюрдите във Франция са станали цел на непоносимо нахлуване, съобщи френският президент Еманюел Макрон, представен от Ройтерс.

" Нашите мисли са с жертвите, с хората, които се борят за живота си и с техните фамилии ", написа той в Туитър.

 

Мотивите на 69-годишния стрелец към момента са незнайни, съобщи френският министър на вътрешните работи и отвъдморските територии Жералд Дарманен. 

" Не знаем дали лицето е било политически ангажирано, явно той е желал да нападна чужденци ", само че не е ясно дали задачата му са били тъкмо кюрди, акцентира той. Нападателят, с френски генезис, не е регистриран като десен екстремист от силите за сигурност, добави Дарманен. 

 

" В момента не мога да кажа дали той е имал десни екстремистки прояви, само че следствието ни ще ревизира това в идващите часове ", сподели още френският вътрешен министър.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР