Вечерта в сряда, 8 август, курсът на рублата просължи да

...
Вечерта в сряда, 8 август, курсът на рублата просължи да
Коментари Харесай

Рублата се срина тази вечер, експерт от Barclays пророкува: новите санкции на САЩ ще нанесат съкрушителен удар на руската икономика

Вечерта в сряда, 8 август, курсът на рублата просължи да спада бързо на фона на известията за въвеждането на нови антируски наказания от страна на Съединени американски щати, предават международните организации.

Към 20.10 московско време курсът на $ по отношение на рублата набъбна до 65.2, каквато е била котировката през ноември 2016 година По същото време еврото скочи до 75,512.

Анализаторите на банката Barclays изследваха новия пакет от наказания, които Съединени американски щати се готвят да наложат против Русия. Според специалистите, най-сурови са ограниченията за рестриктивните мерки, ориентирани срещу съветските държавни банки.

В най-суровия вид за процес на събитията Съединени американски щати напълно ще забранят всичките транзакции с съветските банки. Анализаторът от Barclays Лиза Еременко счита, че тези ограничения ще ударят съветската стопанска система много по-силно, в сравнение с възбрана за инвестиции в държавния дълг на страната.

В настоящия план на новите наказания ограниченията към този момент са много размити. Според Еременко, все още на приемането на закона мащабът на глобите ще бъде конкретизиран.
В настоящата редакция към този момент се приказва за това, че глобите може да обиден една или няколко от най-големите банки в Русия.

Документът за новите наказания против Русия бе импортиран в Сената на Съединени американски щати при започване на август. При това американските законодатели дефинираха новите ограничавания като " съкрушителни " за Москва.

Превод: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР