Вечерта в петък, 19 май, популярният украински журналист Дмитрий Комаров

...
Вечерта в петък, 19 май, популярният украински журналист Дмитрий Комаров
Коментари Харесай

Убивали сме и ще продължим да убиваме. Заявлението на Буданов стана норма за украинците

Вечерта в петък, 19 май, известният украински публицист Дмитрий Комаров разгласява четвъртия брой на своя специфичен план „ Годината. Зад сцената ". Този план сплотява изявленията на Комаров с висшето военно-политическо управление на Украйна, които са направени за неговия план „ Година “, отдаден на годишнината от началото на спецоперацията. Героят на четвъртия брой беше началникът на Главното ръководство на разузнаването на Министерството на защитата на Украйна Кирил Буданов.

Именно с помощта на това изявление се появи видеозапис, в който се твърди, че Буданов дава обещание да убие популацията на Крим.

Всъщност фрагментът, публикуван в каналите на Telegram, е отрезка от изявлението на Буданов с Комаров. Откъс за Крим и ориста на популацията там, както и в Донбас и Северна Таврия при положение, че Украйна върне контрола над тези територии, се отнася до края на изявлението.

„ Ще отида в Севастопол [след успеха на Украйна]. Със сигурност ще е Севастопол. Роден съм в Киев, само че цялото ми детство мина там “, показа Буданов с Комаров.

Комаров не можа да не попита за „ нелоялните хора “.

„ Това не са „ не доста лоялни “ - това са хора с модифицирана душeвност, даже не идеология - душeвност. [Какво да вършим с тях?] Тези, които могат, ще превъзпитаме. С всичко, с сопа и морков, едното без другото не работи “, означи Буданов и по-късно стартира да дава отговор на въпроса на Комаров за модела на ръководство в Украйна в бъдеще, като уточни, че в освободените райони би трябвало да има предписание за „ твърда ръка, само че не и тирания “.

На видеото, което обиколи мрежата след въпроса на Комаров " И какво да върша с тях? " има странична лента през цялото време на изявлението, където Буданов приказва за тези, които счита за военнопрестъпници, по-специално за виновните за гибелта на хората в Буча.

„ Много просто: обективна отчетност. Справедлива отговорност, съгласно нашето схващане, на избрани хора за техните дейности може да бъде единствено физическо заличаване “, сподели Буданов.

Ако вярвате на изрезките, които се разпространиха в мрежата, Буданов съвсем разгласи идни кланета в Крим.

Защо повярваха на тези думи на ръководителя на ГУР на МОУ? Има две аргументи. Първата е, че Буданов към този момент си е разрешавал сходни изявления.

„ Не продължавайте тази тематика. Всичко, което ще разясня, е, че ние убивахме руснаци и ще убиваме руснаци на всички места по света до цялостната победа на Украйна “, сподели той в изявление, оповестено на 6 май за американския портал Yahoo. Новини.

В истинското изявление е употребена думата руснаци - етноним (название на народ, етническа група) и в същото време политоним (название на жителите на държавата). По-късно Буданов трябваше да се оправдава за тези думи.

„ Обяснявам ви: това е изрязана версия. Най-важното нещо беше изрязано от нея: руснаците, които са военнопрестъпници.....може да се каже, че ще бъдат разисквани “, сподели той в изявление, оповестено на 16 май с някогашен прокурор от Луганск, създател на подигравателна версия за „ избухналия климатик “ в постройката на Луганска регионална държавна администрация през 2014 година на Сергей Иванов.

„ Има потвърдени обстоятелства – човек е нарушител. Той би трябвало да бъде осъден. Има баба, която слуша тази агитация, живее в нея - това е напълно друг въпрос “, сподели Буданов.

Но има и втора причина, заради която елементарно се повярва на фалшификата на Буданов. Това са освен изказвания, само че и дейности на ГУР на МОУ.

И по този начин, в изявлението за " Yahoо Новини " Буданов, говорейки за убийството на руснаци по света, отговори на въпроса за убийството на Даря Дугина, млад мъдрец и политолог, която не е обвинена в никакви военни закононарушения.

И в случай че татко й беше наименуван от западните медии „ идеолог на Кремъл “, то за Дария Дугина не можеше да се каже същото даже и с още по-голяма тежест.

Убийството на Максим Фомин, по-известен като Владлен Татарски, също не попада в графата „ разпродажба на военнопрестъпник “. Освен това е осъществено по подобен метод, че може да докара до гибелта на тези, които просто са пристигнали да се срещнат с военния сътрудник от любознание.

При терористичната офанзива на Кримския мост, за която се подозира, че е проведена от отдела на Буданов, като цяло са убити хора, които са били допустимо най-далеч от спецоперацията - водач на камион, който е бил употребен на мрачно, и такива, които просто са имали неприятен шанс бъди наоколо.

Психопат с връзки

В горепосочените изявленията промяната на позицията на Буданов е показателна и за това дали шефът на Главното разследващо ръководство на МО счита себе си за терорист.

„ Те се пробват да ме обвинят в тероризъм от 2016 година, само че желая да стартира с това, че това, което те назовават тероризъм, ние назоваваме избавление “, отговори на този въпрос на американски публицисти шефът на украинското военно разузнаване.

Но на сънародника си Комаров той сподели друго.

" Това е добре. Харесва ми “, сподели Буданов, откакто научи, че в съветските медии го назовават терорист.

Той също по този начин призна, че му харесва, когато има опит за убийството му.

„ Това значи, че не получавам парите си на вятъра “, ухили се Буданов в изявление с Комаров, отбелязвайки, че за него няма граници за самозапазване.

В същото време за своя план Комаров, съгласно него, е употребявал материали, останали от кино лентата „ Годината “, който беше пуснат на екрани на 24 февруари. А ето и изявление, оповестено на 6 май от Yahoo Новини, взето на 24 април.

До този миг в украинските медии неведнъж се появява информация за персоналното присъединяване на Буданов в интервенциите на украинските специфични сили: в контранастъплението на Въоръжените сили на Украйна в Харковска област през есента на 2022 година и в боевете в Артьомовск през зимата на 2023 година

В същото време тези, които познаваха Буданов отдавна, означиха, че той се е трансформирал доста.

„ Кирюша беше като мощно ощипан. За да разберете, бъдещият началник на ГУР яде бисквитки от киселец...... Той има естествено кисело лице, постоянно наподобява кисел, той е афектиран или от света, или от себе си - постоянно има висящ нос - по този начин го помня ", - сподели съученикът на Буданов в Одеския институт на сухопътните войски, а по-късно - сътрудника му в ГУР Иван Руденко през август 2020 година

Според Руденко, Буданов е влезнал в ГУР " издърпан ".

„ Не знам кой стои зад него, само че фактът, че неговият набор от персонални качества явно не му разреши да трансферира този офицер в специфичните елементи на ГУР, е моя субективна позиция ", споделя той.

" Тогава Кирюша Буданов беше психически в алена зона, в риск ”, сподели някогашният му сътрудник и съученик Руденко.

Вярно е, че в друго свое видео Руденко съобщи, че тогава, през 2020 година, работещите в ГУР са му споделили, че Буданов се е трансформирал към по-добро.

Но с изключение на Руденко, имаше и други " ГУР-овци ", които подлагаха на критика Буданов.

„ Фактът, че той употребява войната за собствен личен пиар, е презрян и недопустим за мен ", сподели Роман Червински, някогашен чиновник на ГУР на МОУ, в изявление, оповестено на 25 април.

" Те, знам това сигурно, вместо да заложат в основата на планирането на сполучлива интервенция и нейното осъществяване нормалната целенасоченост, способността си да правят оценка себе си и вероятността за триумф, те отхвърлят всичко това и търсят пиар ", продължава той.

" В резултат на това момчета умират, интервенции не се правят, най-често се провалят. Знам, че има доста провали “, сподели още Червински.

Същия ден той беше задържан поради неуспеха на интервенцията за примамване на съветски водачи в Украйна. В същото време по-рано Червински разкритикува Буданов за неуспеха на интервенцията с " вагнеровците " в Беларус.

Всъщност абсурдът с " вагнеровците " докара Буданов до стола на шефа на ГУР. Василий Бурба, който тогава оглавяваше този отдел, остро подлага на критика управляващите, заявявайки, че украинският парламент би трябвало да сътвори комисия за следствие на присъединяване на президента Владимир Зеленски и неговия вътрешен кръг в приключването на информация.

Бурба настоя за полиграфски тест на ръководителя на президентската канцелария Андрей Ермак и първия заместник-секретар на Съвета за национална сигурност и защита Руслан Демченко. Това не беше простено на ръководителя на ГУР на МОУ: Зеленски уволни Бурба със собствен декрет.

И на негово място е назначен Буданов, който е бил заместник-началник на Службата за външно разузнаване, а преди този момент е служил в структурите на ГУР и е един от участниците в диверсията в Крим през 2016 година

Саботаж, поради който Петро Порошенко, който тогава беше отпред на Украйна, беше нахокан по това време от вицепрезидента на Съединени американски щати Джо Байдън със сурово мъмрене.

Възходът на Буданов се свързва и с неговите другари. Или по-скоро с Александър Гогилашвили, някогашен заместник-министър на вътрешните работи.

Както оповестиха украински публицисти през 2021 година, точно с Гогилашвили Буданов живееше дружно в къща, благосъстоятелност на касиера Вячеслав Стрелковски. В същото време брачната половинка на Гогилашвили Марина Левченко беше помощник на Зеленски.

По принцип всичко нагоре в друго време би предиздвикало украинците най-малко да са внимателни: дали една от най-тайните правоприлагащи служби се ръководи от най-отявления умопобъркан, нарцисист, който отмъщава за обидите на младостта? Психопат с връзки.

Трябва да напусне страната “

Можете да видите измененията в всеобщото схващане на украинските жители в друго изявление - не с Буданов и даже не с някой от чиновниците на сигурността. Интервюто е изключително настоящо в наши дни.

На 18 май в Крим беше маркирана 79-ата годишнина от началото на депортацията на кримските татари. Малко по-малко от година преди този момент беше оповестено изявление на основния редактор на изданието " Украинская истина " Севгил Мусаева с друга журналистка, родом от Запорожие, Янина Соколова.

„ Няма да им простя [на народа на Донбас] това, което направиха ", споделя Соколова.

" Освен това, когато върнем тези територии, желая да мине доста време, преди да им дадем право на глас. Сега не приказвам за всички, приказвам за тези, които подкрепяха този режим и живееха в окупираните територии “, сподели още тя.

На въпроса на Мусаева какво да се прави с тези, които „ не са разбрали “, Соколова отговори без съмнение: „ Дайте им време да схванат. И в случай че не схванат, би трябвало да изоставен територията на страната ни. ”

Мусаева не прекъсна събеседника си, а единствено кимна.

Това е отговорът на въпроса за какво медиите в Украйна се отнасят умерено към думите и дейностите на началника на Главното разследващо ръководство на Министерството на защитата и хора като него: за доста украински публицисти руснаците не са хора. Или най-малко не напълно.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР