вечерта бизнесмен Велико Желев, собственик на Хидрострой“, е привлечен като

...
вечерта бизнесмен Велико Желев, собственик на Хидрострой“, е привлечен като
Коментари Харесай

Според адвоката на задържания Велико Желев уволнен служител на „Хидорстрой“ си отмъщава


вечерта предприемач Велико Желев, притежател на „ Хидрострой “, е притеглен като обвинен за това, че на 24 февруари тази година е направил опит да принуди посредством мощ Б. А. да поеме имуществено обвързване от 68 000 лева посредством сключване на записи на заповеди и разходни ордери, оповестиха от прокуратурата през днешния ден.

Пред bTV юристът на Желев – Менко Менков, разгласи, че става въпрос за дисциплинарно уволнен чиновник на сдружението, който очевидно си отмъщава.

„ Лицето е работило 5-6 години в компанията на господин Желев. Последната служба, която е заемал от една година, е шеф на дирекция по някакво строителство. Сигналът, който той е подал, е обвързван с непозволени дейности, които той е направил към сдружението и с дисциплинарното му уволняване “, разгласи юристът.

Той посочи, че заповедта за уволняване му е връчена на 24 февруари пред 44 чиновници на компанията в офис на комерсиалното сдружение. Спазена била и процедурата по Кодекса на труда да му бъдат поискани писмени пояснения за дейностите, които е направил.

„ Той саморъчно на две страници е написал всичко, като си е признал, че по лична воля е вкарал друго комерсиално сдружение, което да доставя елементи и материали, които се влагат от компанията в ремонта на жп линията към Ихтиман, с по-висока стойност, от която той да вземе % комисионна “, изясни Менков.

По думите му служителят на „ Хидрострой “ изискал да напусне по непринудено, само че е взето решение той да бъде уволнен дисциплинарно поради жестоко тъпчене на трудовата дисциплинираност.

„ Още сутринта в Софийска градска прокуратура е подаден сигнал от комерсиалното сдружение против въпросното лице, като до този миг нямаме никаква информация за дейностите на прокуратурата или някакви дейности на полицията по сигнала на комерсиалното сдружение “, акцентира юристът.

Относно Менков съобщи, че това няма по какъв начин да се е случило, откакто „ сбогуването “ на този чиновник с компанията се е случило пред 44 души. Адвокатът няма визия кои са двете лица, които се търсят като съпричастни към случая.

Гледайте цялото изявление във видеото!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР