Вечерните мачове от 1/4-финалине на Световното първенство по дартс на

...
Вечерните мачове от 1/4-финалине на Световното първенство по дартс на
Коментари Харесай

Клеменс сътвори сензацията и спря световния №1 Прайс, Ван Гервен прегази Доуби по пътя към 1/2-финала на Световното по дартс

Вечерните мачове от 1/4-финалине на Световното състезание по дартс на PDC предложиха още безредици за почитателите на тази игра. След изиграването на въпросните два мача станаха ясни и имената на последните двама полуфиналисти, които се причислиха към Димитри ван ден Берг и Майкъл Смит. Това са Габриел Клеменс и Майкъл ван Гервен, които победиха надлежно Гъруин Прайс (5:1) и Крис Доуби (5:0).

Голямата сензация на вечерта сътвори германецът Клеменс. Той не просто в профил международния №1 Гъруин Прайс, само че го направи по извънредно безапелационен метод. " Германския колос " загуби единствено първия сет, само че по-късно показва блестяща игра и отхвърли " Ледения ", който в отчаянието си опита какви ли не странни неща, като това да играе със слушалки на ушите, които след това размени с тапи, само че и това не оказа помощ.

Клеменс приключи срещата с 8 максимума и междинни стойности от 99 точки, като при чекаутите също бе постоянен с 34% сполучливи хвърляния. Прайс пък направи 5 максимума и междинния му резултат бе 94 точки, а при чекаутите имаше 31% сполучливи хвърляния.

Така Клеменс ще играе на 1/2-финал на международно състезание за пръв път в кариерата си и там ще има за противник не по-малко сериозен конкурент в лицето на Майкъл Смит.

В последния четвъртфинал нямаше нито изненада, нито конспирация. Майкъл ван Гервен безусловно прегази Крис Доуби, който не оказа безусловно никаква опозиция на трикратния международен първенец. Англичанинът с огромни старания завоюва единствено три лега за целия мач и се видя, че още не е подготвен за по-сериозен пробив на огромната сцена.

Ван Гервен приключи със междинни стойности от 102 точки, против едвам 90 на Доуби. Нидерландецът хвърли 5 максимума, а противникът му имаше 4. При чекаутите " Майти Майк " бе с 38% сполучливи хвърляния, а Доуби бе пагубен с едвам 21%.

Така Ван Гервен към този момент е на 1/2-финал за 8-и път в кариерата си и продължава похода си към нова международна купа в сбирката си, като остана единственият състезател в конкуренцията, който е вдигал най-желания трофей в този спорт. В идващия стадий негов противник ще бъде Димитри ван ден Берг.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР