Вечер на Армения ще се проведе в Бургас. На 10

...
Вечер на Армения ще се проведе в Бургас. На 10
Коментари Харесай

Вечер на Армения в Бургас представя традициите и културата на древния народ

Вечер на Армения ще се организира в Бургас. На 10 август пред Пантеона в Морската градина ще свири Бургаския духов оркестър и всеки ще може да прегледа изложбата, която демонстрира музейни експонати и реликви от Армения. Едни от най-ценни са антични ръкописи на Библията и отшелнически кръстове.
Лицата на изявени персони от Армения ще бъдат показани във фотоизложба. Тя включва учени, хора на изкуството, пълководци... Посетителите ще научат кои са значимите арменските празници, отразените и почитаните в църковния календар и ще се посмеят с вицовете на Радио " Ереван ".
В 19 часа стартира фолклорен концерт с присъединяване на арменски танцови сформира от град Комотини, Гърция, оркестър " Еребуни " от Пловдив, като и бургаски сформира и самостоятелни реализатори.
Кулинарните демонстрации и дегустации включват обичайни арменски ястия. Някои от тях са лаваш, долма, саралия и доста други.
Събитието е част от летения фестивал " Заедно в Бургас ". Благодарение на него жителите и гостите на града се срещнаха с традициите и културата на Италия, Русия, Корея и България.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР