Вече цяла година се случват различни инициативи, които изразяват благодарност

...
Вече цяла година се случват различни инициативи, които изразяват благодарност
Коментари Харесай

Студентите от НАТФИЗ с жест в подкрепа на медиците

Вече цяла година се случват разнообразни начинания, които показват признателност и поддръжка към лекарите и медицинския личен състав, които се борят за живота на болните от Covid-19. Към тях се включиха и младите гении на България.

Студенти и чиновници в НАТФИЗ направиха флашмоб в поддръжка на битката с пандемията от Covid-19. Академията се включи в известното по целия свят предизвикателство в обществените мрежи – Jerusalema Dance Challenge.

Танцовата самодейност потегли от Африка още през 2019 година, само че след експлоадиране на пандемията, прерасна в акт на съпричастност към хората по целия свят и най-много към тези, които всекидневно се изправят против вируса.



Видеото стартира с фрагменти от ежедневните занимания и класове на възпитаниците на НАТФИЗ. Тогава се чува и началото на песента Jerusalema и последователно всички стартират да си тактуват, а по-късно и да танцуват из залите и коридорите на Академията. Студентите въвличат и хората от администрацията и най-после всички излизат да танцуват на улицата.

Идеята е на доктор Яна Джарова, режисьор и постановчик – проф. доктор Велимир Велев, хореография – проф. доктор Велимир Велев и доктор Александър Манджуков, видеореализация – доктор Красимир Стоичков. В деня на снимане на видеото подготовки не е имало, фотосите са почнали без съответни местоположения и план, тъй като е търсено естественото чувство от флашмоба.

Видеото се популяризира бързо в обществените мрежи, а студентите и преподавателите приканват всеки, който желае да изрази взаимност и да поддържа студентската самодейност, да показа хаштагът #JerusalemaChallengеNATFA.

 
Епично: 500 музиканти извършват дружно Personal Jesus на Depeche Mode
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР