“Вече трети ден ЦИК мълчи по въпроса за нарушенията на

...
“Вече трети ден ЦИК мълчи по въпроса за нарушенията на
Коментари Харесай

ЦИК свиква заседание в 11 през нощта, само БСП са за санкции срещу Борисов


“Вече трети ден ЦИК мълчи по въпроса за нарушаванията на Изборния кодекс, които Бойко Борисов и неговите министри вършат, водейки предизборната си акция от прозореца на джипката.” Това написа във Facebook лидерът на листата на Българска социалистическа партия в Силистра Вяра Емилова, оповестиха от пресцентъра на партията.

Тя напомни, че в понеделник Българска социалистическа партия сезира ЦИК, Съвет за електронни медии и Брюксел за безпардонната пропаганда на министър-председателя и министрите му, които водят предизборната си акция с държавен запас и с нашите пари, в нарушаване на Закона за държавния бюджет. Емилова уточни и че, с изключение на държанието на Борисов и министрите му слагат в неравностойно състояние всички останали партии и техните претенденти в акцията за 45-тия парламент.

“Снощи жалбата на Българска социалистическа партия против Борисов се гледа в 23:00 ч., с една единствена цел – да няма гласност на това, което има да се случи. А се случва следното - представителите на Движение за права и свободи, Демократична България и НФСБ напущат съзнателно. На съвещанието остават 16 души. Шестимата от Българска социалистическа партия гласоподават „ за “ наказания против Борисов. Останалите 10 – „ срещу “. Но ЦИК не можа да вземе решение, тъй като нито една от страните не събира болшинство.

Тук въпросът е - желаят ли Движение за права и свободи, НФСБ и Демократична България наказания против премиера за нарушаванията на Изборния кодекс или не? С техните гласове Борисов щеше да бъде глобен. Но Движение за права и свободи, НФСБ и Демократична България очевидно го пазят и избавят, макар арогантните му изяви от джипката, които и тях слагат в неравностойно състояние в тази акция.”, разкри лидерът на Българска социалистическа партия в Силистра.

Вяра Емилова още веднъж сложи въпроса докога ЦИК ще си затваря очите за грубите нарушавания на Борисов. Тя настоя в името на справедливостта, в името на държавността и законите в страната, ЦИК да глоби Борисов за нарушение на Изборния кодекс.

Емилова показа, че битуват отзиви, че Борисов може да си заплаща всеки ден по 15 000 лева, колкото е най-високата глоба, планувана в закона и отново да го нарушава: “Може и по този начин да е. За 12 години ръководство единствено партия ГЕРБ натрупа към 20 млн. лева, неизвестно по какъв начин. За Борисов най-хубавата илюстрация са тези шкафчета с милиони евро в златни кюлчета и парични купюри, които събраха по площадите в цялата страна многохилядни митинги, които продължиха с месеци. Хората бяха възмутени от видяното, единствено Борисов и свитата му, се направиха, като че " дъжд ги вали”, уточни секретарят на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия.

Емилова разяснява, че тази надменност у Борисов има своето пояснение, като тя се дължи на възприятието му за недостижимост и безотговорност, без значение какви нарушавания прави.

“Затова, ние от Българска социалистическа партия призоваваме ЦИК да си свърши работата и да глоби премиера Борисов за грубото и надменно тъпчене на Изборния кодекс. Напомняме на Борисов и ЦИК, че страната е на всички българи и не би трябвало да се трансформира в инструмент на едно лице или група хора “, акцентира Вяра Емилова. Тя напомни, че исторически това е довеждало нееднократно до краха и изгубването на българската държавност.

“Затова през днешния ден, когато страната и стопанската система са в руини, когато неравенството сред приходите на хората е най-страшното в целия Европейски съюз, поради безусловно сбърканото ръководство на Бойко Борисов, цялото общество чакат способените органи да си свърши работата. Защото без възобновяване на справедливостта, съблюдаване на законите от безусловно всички български жители, било то ръководещи или ръководени, се нарушава интегритета на обществото и се слага в заплаха националната сигурност в страната. Не е все едно дали ще ни ръководят хора, които се преценяват със законите в страната и такива, които ги газят”, съобщи Вяра Емилова.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР