Вече трети ден продължава недоволството на земеделците край Велико Търново.

...
Вече трети ден продължава недоволството на земеделците край Велико Търново.
Коментари Харесай

С плодове, зеленчуци и кошери обогатяват фермерския пазар край Шереметя

Вече трети ден продължава недоволството на земеделците край Велико Търново. Главният път София – Варна още веднъж е блокиран край село Шереметя, където отново има алегоричен " фермерски пазар “, който гори, съобщи сътрудник на " Фокус “ .

Протестите са подкрепени от производители от всички браншове и наподобяват по-обединени от всеки път. Това демонстрира и огромната камара с родни артикули, която към този момент по традиция беше запалена в обедните часове. Днес на нея с изключение на плява, вълна, яйца и зърно има още ябълки, зеле, няколко пчелни кошера, още веднъж има празен ковчег, който символизира погребването на българското земеделие. На асфалта се изливат и десетки литри прясно мляко, а в крайпътните отбивки изхвърляха оборски тор. Всичко това се случваше под съпровода на оркестър и плакати с надпис " Стоп на гаврата със земеделските производители “.

Движението ще остане затворено до към 14:00 часа, защото през днешния ден блокадата още веднъж се удължава с един час и ще бъде общо към четири часа.

Исканията на протестиращите остават непроменени.

Земеделците, животновъдите и пчеларите се заканват да продължат с блокадите, до момента в който законовите промени, за които упорстват, не бъдат признати. Намерението им е с всеки минал ден да усилват времето на митинга, както и регионите за демонстрации.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.

Кадри от митинга на земеделците край великотърновското село Шереметя
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР