Отпечатък във времето – изложба Историческа живопис“, бе открита вчера

...
Отпечатък във времето – изложба Историческа живопис“, бе открита вчера
Коментари Харесай

Любопитна изложба на историческа тематика бе открита край Варна

Отпечатък във времето – галерия " Историческа живопис “, бе открита през вчерашния ден край Варна.

Тя се намира в Историческия парк в с. Неофит Рилски, община Ветрино и ще остане там до 31 май 2024 година

Ето какво пишат уредниците: Благодарение на дългогодишните целенасочени старания " Исторически парк “ АД и " Трежър “ ООД способстват в днешно време за основаването на богато материално и културно завещание.

Неоспорим е фактът, че художественият фонд към Исторически парк сега има над 300 стойностни картини, графики, статуи и пластики.

Само тук ще бъде допустимо да се види най-мащабната сбирка от картини на историческа темататика, пресъздаващи знакови събития от българската история и разкриващи облиците на нашите преславни владетели, воини, духовници и будители.

Събирахме с години творбите и пазим грижливо всяка една от тях, тъй като в тях се оглеждат не само дати, а знаците и възгледите, определящи българската национална еднаквост. В тях трептят страстите и концепциите на художниците, чието майсторство буди и размисъл, и приятност за сетивата.

Сложен и трудоемък, процесът по основаване на творби на изкуството е учреден на задълбочено изследване на тематиката и сюжетите. За достоверното показване на историческите събития и облици своя принос дават учени и експерти, които работят в синхрон с създателите в разнообразни посоки.

Да погледаш тъкмо тези картини е като никое друго преживяване – то е оня надълбоко персонален диалог на всеки от нас с предишното, сегашното и бъдещето. То е това пътешестване във времепространството, след което към този момент сме по-разбиращи, по-съчувстващи и признателни. То носи и вярата за благоденствието на децата ни.

Заповядайте в Исторически парк – мястото, където загърбваме ежедневните проблеми и се вглеждаме в дълбините на личната си психика!

Заедно да оценим, запазим и предадем мъдростта за непреходните полезности в живота!
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР