Признание за високия професионализъм на обучение получи флотската Ама матер

...
Признание за високия професионализъм на обучение получи флотската Ама матер
Коментари Харесай

Кралство Йордания ще признава дипломи, издадени от Морско училище

Признание за високия професионализъм на образование получи флотската Ама матер във Варна. Това излиза наяве от писмо от министъра на образованието и науката  – професор Галин Цоков, до началникът на Морско учебно заведение – флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров. В него написа:

" Уважаеми професор Медникаров,

В Министерството на образованието и науката е получено писмо от Министерство на външните работи с приложено копие на нота от Посолството на Хашемитско кралство Йордания в Букурещ, акредитирано за Република България, с информация, че Министерство на висшето обучение и научните проучвания на Йордания е взело решение за признание на дипломи, издадени от Висшето военноморско учебно заведение " Никола Й. Вапцаров “ – гр. Варна, за ОКС бакалавър, за всички специалности – постоянно и задочно. “

Вижте известни обстоятелства за Йордания: Столицата на набатеите – Петра се намира в Йордания. Тя остава скрита 2000 години, с цел да бъде преоткрита през 19 век като едно от новите чудеса на света. “Петра " значи “скала " на арабски. Повечето здания в град Петра безусловно са издялани в скалите. Територията на Йордания е съвсем напълно (90%) покрита с пустини и полупустини. Горите съставляват по-малко от 1% от земята. Йордания е една от най-проспериращите и спокойни страни в арабския свят. Река Йордан, неведнъж споменавана в Библията, в това число като място за кръщение на Исус Христос, служи като естествена граница сред Йордания и Израел. Смята се, че оракул Моисей е бил заровен на йорданския връх Небо. Съществува съмнение, че библейският Едем, " райската градина “, се е намирал на актуалната територия на Йордания. В залива на Акаба живеят 110 типа меки корали и 120 типа твърди корали, както и над хиляда типа риби, което го прави извънредно известен измежду гмуркачите. Мъртво море, ситуирано сред Израел и Йордания, в действителност не е море, а езеро, чиято вода превъзхожда по соленост всички останали водни басейни в света. Местната вода и тиня са необятно известни със своите лечебни свойства. Ако в Йордания вали сняг (което се случва доста рядко), локалните поданици публично имат право да не отидат  на работа. Последният снеговалеж в тази страна е бил през 2012 година. Йорданците са 4 пъти по-малко от маслиновите дървета, растящи в пустинните земи на тази страна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР