Вече сте на 20 и няколко, може би дори по-близо

...
Вече сте на 20 и няколко, може би дори по-близо
Коментари Харесай

Какво не бива да казвате на необвързаните си приятели

Вече сте на 20 и няколко, може би даже по-близо до 30. И не сте обвързани. И това за вас си е ок. Но има и хора, за които не е остаряло схващането, че в случай че на 28 нямате две деца и брачен партньор, значи нещо не ви е наред. Такива хора могат да окажат доста противен напън с непрекъснатите си подмятания, че нещо не ви „ върви в живота “. Крайно неприятно чувство.

Обикновено нещата през днешния ден стоят по този начин – не се срещам с никого, не тъй като не мога да намеря с кого, а тъй като не мога да намеря този, с който в действителност желая да бъда. И това е естествената обстановка. Това обаче не е напълно разбираемо за лимитираните и затворени в личните си светове хора. И по тази причина непрекъснато слушате към себе си всякакви намеци, които по никакъв начин не са приятни. Затова, в случай че сте в противоположната обстановка, не бъдете такива към своите необвързани другари.

„ Вече е време да си намериш някого. “
Никой не „ би трябвало “ да си намира някого. Нормално е всеки да желае да има половинка в живота си, само че обезвереното търсене не води до нищо. И с това е наясно всеки, който в миналото е бил самичък (практически е невероятно обратното). Много хора обаче живеят с визията, че в случай че си намерят половинка, всичките им проблеми и несгоди ще се решат от единствено себе си. Но това просто няма по какъв начин да стане. Ако стартираме връзка, просто с цел да не сме сами, това обрича нещата на цялостен провал. Истински щастливата връзка се случва, когато си опознал себе си, когато обичаш себе си.

„ Никога няма да намериш някого, в случай че не се промениш. “
Винаги ще се откри някой, който може да ни държи сметка дали си имаме гадже, или не. Ако считате, че има неща, които желаете да измененията в живота си, направете го, само че не поради това, какво ви приказват близките. Не може да слушате всевъзможни препоръки, единствено и единствено да си намерите мъж. За да се гордеете със себе си и да имате целесъобразно самочувствие, вземе юздите в ръце и направете измененията, които ще подобрят живота ви като цяло.

„ Няма да станеш по-млад/а. “
Да, само че ставам по-опитна и по-мъдра, да се надяваме. Дори и ние, „ нещастните необвързани “ знаем, че остаряваме и няма да станем по-млади. Няма потребност някой да ни го припомня. Всяка година, която минава в самотност, за нас е една година по-малко време, в което имаме шансът да открием същинска половинка. Но не желаеме да броим това време като изгубено. А в противен случай – би трябвало да се възползваме от него и да го ценим. Времето уединено със себе си и за себе си в никакъв случай не може да се смята като пропиляно. Именно това време може да е нещо като подготовка за онази шеметна обич, която ще ни връхлети.

Когато се приказва с такива думи на някой самостоятелен, това не му оказва помощ, а в противен случай – най-вече да го стресирате и стъпчете. Ако ви пука за този човек, не можете да му говорите по този начин. Да не забравяме, че времето тече непреклонно бързо. И ние нямаме надзор над него, а само над самите себе си. Трябва да се държим съответно към близките, тъй като както през днешния ден един е във връзка, по този начин на следващия ден може да е в напълно друга обстановка.

Източник: aia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР