Общественият съвет за изграждане на Национална детска болница все още

...
Общественият съвет за изграждане на Национална детска болница все още
Коментари Харесай

Проф. Иван Литвиненко : Все още не сме се срещали с министър д-р Галя Кондева

Общественият съвет за създаване на Национална детска болница към момента не се е срещал с министъра на опазването на здравето в служебния кабинет доктор. Това сподели за Българска телеграфна агенция проф. Иван Литвиненко, ръководител на Общественият съвет и началник на Клиниката по детска неврология в Специализираната болница за интензивно лекуване по детски заболявания „ Проф. доктор Иван Митев ”.

 Проф. Литвиненко беше потърсен за коментар след срещата му през днешния ден с премиера.

" Много неща не знаеше и искаше да разбере дали в действителност ние не сме били известени за проблема, сподели още проф. Литвиненко в отговор на въпрос каква е повода за днешната среща.

По думите на медика, като се изключи че Общественият съвет не се е срещал с министър Кондева, двамата с премиера са разискали предходни планове на същия вложител - " Търговска лига - Национален аптечен център " за изграждане на болница в София.

" Казах на премиера, че бяхме шокирани, сюрпризирани, както и че никой не ни е питал за мнението ни ", добави той. " Обърнах му внимание за настояването на вложителя, в което са посочени редица детски специалности за бъдещата частна болница, които няма по какъв начин да се вместят на 40 кревати, както оповестиха от Министерството на здравеопазването ", добави проф. Литвиненко. " Очевидно е, че става нещо не както би трябвало ", уточни още той.

На 30 април от Министерството на здравеопазването показаха, че в плана на бъдещата болница се плануват лечебни действия по 39 специалности в 30 клиники и отделения, с 413 болнични кревати, от които 40 са предопределени за лекуване на деца. По-рано същия ден Министерският съвет одобри решение, с което утвърди основаването на Многопрофилна болница за интензивно лекуване " Мама и аз ".

След реакции на институции, политически партии и неправителствени организации служебният министър председател разпореди решението за градеж на частна многопрофилна болница „ Мама и аз “ да бъде анулирано ден, откакто бе признато. " Ще бъде потърсена отговорност от хората, внесли решението за разглеждане от Министерския съвет ", уточни известието, публикувано от държавната пресслужба.

" Аргумент за анулацията на решението на Министерски съвет за основаване на частна болница е създалото се публично напрежение, с което се съобразих ", сподели през вчерашния ден в отговор на въпрос служебният министър председател в Париж, след срещата си с генералния секретар на Организацията за икономическо съдействие и развиване Матиас Корман.

Проф. Литвиненко добави, че министър председателят Главчев е удостоверил през днешния ден и пред него, че ще съобщи проблема по отношение на правенето на предлагането на ДАНС и прокуратурата.

" По време на срещата през днешния ден е разисквана и тематиката за оборудването на столичната детска болница „ Проф. Иван Митев “, сподели още проф. Литвиненко.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР