Вече стана ясно – цената на задължителната застраховка Гражданска отговорност

...
Вече стана ясно – цената на задължителната застраховка Гражданска отговорност
Коментари Харесай

Младите тузари с мощни коли ще трябва да плащат по-скъпа гражданска отговорност

Вече стана ясно – цената на наложителната застраховка " Гражданска отговорност " нараства. Поскъпването на застраховката е сред 15 лева и 60 лева по отношение на предходната година по това време според от мощността на автомобила и възрастта на лидера.

Така да вземем за пример за автомобил на 10 години, регистриран в София, с мощ на мотора 100 конски сили и притежател на 40 години, който има над 5 години стаж като водач и няма произшествия през последните три години, цената на застраховката при другите компании е сред 252 лева и 282 лева

Увеличението на цените е с към 50 лева по отношение на началото на предходната година. В резултат цените на наложителната лавица към този момент са по-високи в сравнение с преди пандемията.

През 2019 година имаше най-голямо повишаване на " Гражданска отговорност " - с 80-90 лв.. През 2020 година цените се задържаха без основна смяна, а през 2021 година имаше намаляване на цените.

Причина за поевтиняването през 2021 година бяха въведените ограничавания при започване на пандемията, които доведоха до по-малко потребление на колите през 2020 година и надлежно до спад на злополуките на пътя.

Намаляването на тежките пътно-транспортни катастрофи и на смъртните случаи при произшествия докара и до понижаване на разноските на застрахователите и до опция фирмите да смъкват цените, само че хо хората към този момент карат колите си както преди пандемията. Катастрофите през 2021 година се усилиха и надлежно цените на " Гражданската " през последните месеци вървят нагоре.

Според формалните данни на Националния статистически институт цените на застраховките, свързани с превоза, за година са нарастнали с 19%.

Най-високи са цените на наложителната лавица за млади водачи със скъпи коли. Например за нова кола с мощ над 158 конски сили, на 20-годишен водач, който е взел брошура преди няколко месеца, цената на застраховката при другите компании се движи сред 414 лева и 1097 лева, пресмята " Труд ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР