Вече стана нещо като традиция енергодружествата да ни сурвакат“ със

...
Вече стана нещо като традиция енергодружествата да ни сурвакат“ със
Коментари Харесай

Енергодружествата отново шокираха с високи сметки за ток

Вече стана нещо като традиция енергийните дружества да ни „ сурвакат “ със повишени сметки при започване на годината. Отново е зима и още веднъж има недоволства за прекомерно високи сметки за ток. Това към този момент не е изненадващо. Още по-малко изненадващо е, че виновност за това, още веднъж нямат доставчиците на електрическа енергия. Много консуматори от цяла България са възмутени от това близо 100% нарастване на сметката, при изискване, че времето през отчетния интервал бе много топло и не отоплението е причина.

От сдруженията се оправдават с това, че хората са си били в къщи по празниците и това е повода за по-големите сметки. Не регистрират обстоятелството, че фактурите, които плащаме са за интервал 15.11 до 15.12, даже не става въпрос за времето на празниците.

По тяхната логичност би трябвало да чакаме още по-големи сметки със идната фактура.

Оплаквания заваляха безусловно от всички краища.

EVN да вземем за пример се презастраховаха, като авансово обясниха тези сметки със повишена консумация.

Този месец са за награди в Енергото.Така че горил не горил повече сметки.

Димитровград също съвсем двойно. От 140 на 260 лева

Велико Търново от 178 на 281 лева

Двойно.Плевенско.

И моята сметка е по висока за тоя месец двойна пазарджишка област гр.Велинград evn

Предишната сметка 80 лв., новата 220 лв. в гр.Разград.

Това е постоянният им номер за месец декември. Всяка година е по този начин, чух че взимали някакви награди. Или надписват киловати, или си оставят от остарели месеци. Уж с новите апарати за отчитане не би трябвало да се получава това, само че въпреки всичко сме в България. Нашата досетливост няма равна

Няма регион непокътнат от това завишение на сметките и макар жалбите на хората всяка година нещата си вървят както досега. Отговорът при всеобщите запитвания е „ идете и се оплачете “или:

Надлежно подадените сигнали и тъжби се преглеждат и отговор се изпраща в период до 30 дни от датата на постъпването им. В случай че отговорът не е удовлетворяващ или не е получен в инструкции период, клиентът има право да подаде тъжба до КЕВР или Министерство на енергетиката.

Това е, който желае да пуска тъжби, чийто отговор ще пристигна през пролетта.

Източник: vihrogon.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР