Вече сме в края на годината – време, в което

...
Вече сме в края на годината – време, в което
Коментари Харесай

Най-чаканите RPG заглавия на 2023

Вече сме в края на годината – време, в което обръщаме взор обратно и гледаме с вяра напред. Геймърите съответно надали ще запомнят с нещо особено 2022, изключително феновете на ролевите игри. Това може би щеше да е друго, в случай че не се бяха случили към този момент нормалните забавяния, като 2023 дава обещание да е по-благосклонна към почитателите на RPG пространството. Адам Браунстийн от страниците на RPG Informer ни показва подборка на огромните ролеви заглавия, които би трябвало да излязат през идната година. Ето ги и тях:
Wo Long: Fallen Dynasty
Team Ninja, известни с поредици, като Dead or Alive, Ninja Gaiden и Nioh, ще ни показват следващото красиво източно RPG създание, което още с първите си геймплей фрагменти впечатли феновете на жанра. Освен множеството оръжия и бойни техники за потребление, красивата си среда и история, Wo Long бяга от тематиката за феодална Япония, присъща за студиото и ни придвижва в митологията на Древен Китай, което прави упованието ѝ още по-голямо. Wo Long: Fallen Dynasty ще е и една от дребното игри през 2023, която ще излезе както за сегашното, по този начин и за предишното конзолно потомство – процедура, която евентуално в идващите дванадесет месеца ще е все по-рядка.
Granblue Fantasy: Relink
Още една игра на японско студио, която заслужава внимание най-малкото поради това, че тук имат пръст и основателите на Bayonetta Platinum Games. Relink ще предложи всичко това, което би желал един лоялен почитател на JRPG света: големи босове, голям брой оръжия и комбо стилове за преодоляване, уравновесена парти-група от герои, които се допълват взаимно с уменията си и характерен комизъм, материализиран от занимателни гласове зад кадър.
Octopath Traveler II
Square Enix ще ви върнат още веднъж в Орстера с продължението на прочувствената история на симпатичните човечета от първата игра. Ретро-модерната визия на оригинала е непокътната изцяло и допълнена от нови персонажи и история, същото качествено осъществяване на музикалния фронт, нови заклинания и вълшебства. Още повече, че за разлика от първата игра, излязла първоначално само за Nintendo Switch, Octopath Traveler II ще се появи по едно и също време за всички налични през днешния ден платформи – лични компютри, PS4 и PS5, Xbox One, Xbox Series X|S и Switch.
Baldur’s Gate III
Larian Studios връщат в играта една класика, с цел да показват една от най-чаканите ролеви игри на 2023. Студиото ще се опита да надгради над постигнатото до този миг и да добави положителните усещания, оставени от Divinty: Original Sin 2, предоставяйки достъп до една същинска видеоигрова акомодация на Dungeons and Dragons, каквато надали ще видите от друго студио.
Dragon Age Dreadwolf
Говорейки за най-чакани RPG игри, то Dreadwolf се подрежда, в случай че не преди всичко, то е в топ 3 на най-чаканите заглавия на идната година. Играта, дружно с преди обявената Mass Effect 4, ще се яви опит на BioWare да се поправи за всичко това, което направиха или не направиха в последните години. За страдание към момента нямаме геймплей от Dreadwolf, само че евентуално скоро и това ще се промени.

Dreadwolf ви показва Солус, основният воин в играта, която ще е непосредствено продължение на Inquisition, като към този момент не е несъмнено дали решенията и типа ви ще се пренесат от предходната игра. „ BioWare рискуваха доста с анонсирането на играта на един толкоз ранен стадий, само че когато тя излезе някъде през 2023, те ще имат легиони от фенове, които ще се впуснат в приключението, с цел да видят какво се случва нататък в една от най-великите игрови поредици “, написа Браунстийн.
Greedfall II
Продължение през идната година получава и Greedfall на Spiders (Of Orcs and Men, Bound by Flame) от 2019. Ако Spiders и да не са били в миналото основатели на чутовни блокбастъри, то студиото е имало постоянно висока известност измежду RPG почитателите поради заглавия, като Technomancer и Bound by Flame. Greedfall обаче може би се явява крайъгълен миг за френското студио и точно триумфа на играта е повода да забележим в края на 2023 или началото на 2024 продължение на фентъзи приказката. Студиото дава обещание Greedfall 2 да е еволюция спрямо първата игра, като ще бъде подложен и по-силен акцент над политическата конспирация, включена в оригинала. Greedfall 2 ще е със доста по-голям бюджет от първата игра и това може единствено да ни радва.
System Shock
Появата на играта на Night Dive в класацията дотук наподобява като отклоняване от показаното в подборката, само че действително това ще е RPG шлагер във всеки смисъл. Изцяло модифицираната версия на истинската игра ще ви върне надалеч обратно в спомените ви, само че с визия подобаваща за XXI век. Що се отнася до повода, заради която бихте желали да играете още веднъж System Shock е, че играта е дело на ветерани в промишлеността, работили по заглавия от ранга на Fallout: New Vegas, Mass Effect, Bioshock и истинския System Shock, които знаят какво са харесали хората в оригинала от 1994.
The Legend of Zelda: Tears of The Kingdom
Още една класика ще направи завръщането си през 2023, когато продължението на Breath of the Wild от 2017, ще се появи на бял свят – в средата на май. Собствениците на Nintendo Switch ще видят една попораснала Линк, попаднала в напълно нова среда и поредна прочувствена история, която да завладее сърцата на нейните фенове.
Starfield
Определена от мнозина незабавно, като „ Fallout в Космоса “, в последните седмици в интернет пространството се приказва много за Starfield, само че не за самата игра, като такава. Става дума несъмнено за продължаващата борба на Microsoft за Activision Blizzard. Играта ще е първото заглавие на Bethesda, което няма да излезе за платформата на PlayStation и това не се харесва от мнозина. Вече видяхме и задоволително геймплей фрагменти от Starfield и от показаното тя наподобява тъкмо като типичен „ Fallout в Космоса “.
Atomic Heart
И в лицето на първата игра на Mundfish си имаме определение – „ съветския Bioshock “. Именно такива съпоставения провокираха първите геймплей фрагменти, които видяхме. Пъстрия свят, изобретателни модели, характерни механики, които може да открием точно в наследството на Кен Ливайн, ще са някои от характерностите, обуславящи Atomic Heart. Играта имаше проблематично развиване, като не чувахме постоянно за създаването ѝ, само че излизането ѝ не предстои на спор и последните видеа, свързани с Atomic Heart ни подсказват, че си имаме работа с нещо в действителност особено.
Like a Dragon: Ishin
Поредното заглавие с източно-азиатска тематика, идващо от основателите на паметните серии Yakuza. Изключително радващо е това, което направиха Sucker Punch с Ghost of Tsushima, тъй като самурайската тематика още веднъж стана настояща и Ishin е следващата такава игра, която ще забележим на пазара. Тя излиза в края на февруари.

Like a Dragon: Ishin не е тъкмо предистория на Yakuza, а повече непряк план от света на игрите. Действието на играта се развива в Япония по време на ерата Еди в градче с името Тоса. Вие играете ролята на Сакамото Рийома, който се завръща в родното си място, откривайки, че е наказан на гибел. Тонът в Ishin ще е по-мрачен от нормално радостните и наситени с комизъм игри от света на Yakuza и ще идва само с японско озвучаване.
Hogwarts Legacy
Ако обичате света на Хари Потър, това е заглавието, което може би сте чакали отдавна, защото досегашните опити по вселената, основана Дж. К. Роулинг напълно не може да определим, като сполучливи. Но с присъединяване на огромен издател в лицето на Warner Bros., упованията няма по какъв начин да не са високи.
Tales of Symphonia Remastered
Едни от най-дългогодишните серии в JRPG историята не престават своя живот. И както акцентира Браунстийн, те може да нямат публиката на серии, като Final Fantasy или Persona, само че безспорно не им отстъпват като качество и Tales of Arise беше доказателство за това. С Tales of Symphonia Remastered, Bandai Namco желаят да напомнят качеството на поредицата, представяйки ни нов прочит на класическото заглавие от 2003.
Forspoken
Известна преди с плановото си заглавие Project Athia, това е следващата игра тук, идваща от страна на Square Enix и обещаваща в действителност доста. Дали играта ще оправдае упованията към момента е рано да се каже. Японското студио разгласява неотдавна демо от играта и към този момент се появиха скептични гласове, само че Square Enix подчертаха, че това не е артикул в приключен тип и когато Forspoken излезе в края на януари 2023 ще видят нещо друго.
Final Fantasy 16
„ С това попълнение в сериите, поредицата трансформира напълно своето ДНК и вместо познатите походови тактики или парти-базиран пердах, получаваме уединен основен воин с надалеч по екшън насочена комбат система, сходна с тази в Devil May Cry “, написа Браунстийн.

Коментирайте публикацията в нашите. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във, и ни последвайте в и или изтеглете приложението на Kaldata.com за, и!
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР