Вече сме на една крачка от реализирането на тази цел.

...
Вече сме на една крачка от реализирането на тази цел.
Коментари Харесай

Депутат от ПП за въздушните линейки: На крачка от реализирането на целта сме

Вече сме на една крачка от реализирането на тази цел. В Плана за възобновяване и резистентност аплайваме за системата ХЕРМЕС. Това сподели в предаването "Лице в лице " по БТВ депутатът от "Продължаваме смяната " и зам.-председател на транспортната комисия в Народното събрание Георги Гвоздейков в коментар на тематиката по кое време ще полети първият медицински хеликоптер у нас.

Заявили сме пет хеликопетра на стойност 120-130 млн. лв.. Една такава машина коства 20-22 млн. лв. с Данък добавена стойност. По друга стратегия са заложени 20 млн. лв. за шеста такава машина, разгласи той.

По проект са заложени и шест оперативни бази, където да бъдат обслужвани хеликоптерите. Те ще бъдат по този начин разпределени, че да покриват въздушното пространство на Република България. Всеки хеликптер ще покрива избрана територия, изчислено по този начин, че да бъде на мястото на произшестрвието до 18-20 минути, посочи Гвоздейков.

Той добави, че тежестта на една такава машина е към 3800 кг, като машината е проектирана особено за медицински цели. Машината ще каца на специалиизрани площадки. Голяма част от образованието на водачите е на тренажор. Тепърва ще се иазгражда една много комплицирана система и ще се работи по нея, уточни ръководителят на транспортната комисия.

Ако проектът бъде утвърден в най-кратки периоди, ние неотложно започваме да работим по тази система. Първите стъпки към този момент даже са направени. Направен е кординационен щаб сред Министерството на превоза, Министерството на здравеопазването и Министерство на вътрешните работи, който да предложи законови промени в тази посока, сподели още Георги Гвоздейков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР