Вече си мислех, че никога няма да бъда щастлива, но

...
Вече си мислех, че никога няма да бъда щастлива, но
Коментари Харесай

Защо жените изглеждат по-добре след развод

" Вече си мислех, че в никакъв случай няма да бъда щастлива, само че когато се разведох, разбрах, че съм бъркала ". Тази констатация е изцяло действителна и доста разведени дами и, несъмнено, психолози ще ви потвърдят това. Външният тип на дамата в действителност се трансформира към по-добро в 90 от 100% от случаите след разлъка.

Кристина Роднова – психолог и наставник по взаимоотношенията, описа какво се случва с тялото и външния тип на дамите след бракоразвод.

Казват, че разводът прави дамата красива. Избирайки сред два облика след раздялата - елементарен и прелъстителен - нежният пол в множеството случаи залага на втория. Наистина ли разводът стимулира дамата да наподобява „ съвършено “ или бракът толкоз я е изтощил, че тя няма сили да наподобява по оня метод, по който постоянно е копняла. Нека да видим…

За напрежението и развода

Разводът трагично трансформира живота на хората. Лишени от нормалните ориентири, мъжете и дамите се пробват да схванат за какво се усещат извънредно. От позиция на химическия резултат любовта е сходна на наркотичната интоксикация, а раздялата е като синдрома на лишаване на опиата от подвластен към вещество, което нормално обезпечава високо равнище на допамин.

Казват, че подвластните изпитват същия блян по кокаина, когато се разделят с него. Според скалата на напрежението, създадена през 1967 година от американските психиатри Томас Холмс и Ричард Рей, разводът е на второ място след лишаването от независимост и гибелта на непосредствен родственик. Именно стресът, на който дамите са изложени при разлъка, се трансформира в спирачка, която след това да се трансформира в трамплин към щастието.



Как тялото ни реагира на напрежението

Когато човек си счупи крайник или ръка да вземем за пример, това е физическо пострадване. Известно време няма да може да извършва рутинните си отговорности, това са естествени последици от контузията, които за наслада в един или различен миг ще отминат, стига да се преценява с разпоредбите, нужни за възобновяване – отмора, витамини и така нататък При развода правилото е същият: след контузията от него е необходим отдих и време за размисъл, в което да намерите аргументите за развода, да ги изясните, да измененията психологическия си сюжет. Но първо, най-важното е да откриете своята опорна точка, върху която да стъпите, защото в положение на стрес е невероятно да се вземе каквото и да било решение.

В подобен прочувствен интензитет дамите си дават сметка, че или би трябвало да продължат напред, или да се свият в черупките си. След като осъзнаят случилото се, те най-сетне са подготвени да влязат още веднъж в ритъма на живота и да поемат руля в свои ръце. Това е моментът, в който в съзнанието им изплува въпросът – каква бях преди брака - радостна, провокативна, цялостна с сила и красива - дава отговор си тя… Първата опорна точка е открита - проектът за реализиране на задачата е задействан.



Жената като донор на връзката

Какво се случва, когато разтворите захар във вода? Ще стане сладка, само че захарта към този момент няма да се вижда. Така и дамата се разтваря в мъжа. И през всичкото това време го храни с силата си. Всеки, с който е имала полов контакт и/или битови отговорности, по един или различен метод е източвал силата от нея. Но и тя е поемала от неговата сила, било то позитивна или негативна.

Именно тази взаимна и енергийна връзка не кара непрекъснато да мислим и да си спомняте за предишното. В резултат на това развиваме психо-емоционална обвързаност към някогашния си сътрудник, към мемоари, които провокират надълбоко възприятие на горест, носталгия и болежка. Ако страданието продължи дълго, тогава се задействат процесите на разрушение на равнище физическо тяло, появяват се заболяванията.

Много е значимо всяка жена да схваща, че има излаз от пъкъла. И това не е вълшебно хапче или следващият съвет по какъв начин да обичаш себе си, а осъзнаването, че с изключение на да работиш съществено върху себе си, различен метод за изплъзване няма. Това е моментът, в който стигаш до заключението, че е извънредно време да спреш да живееш в предишното и да вливаш силата и ресурсите си в него.

Трябва да работим с първопричината, а не с резултата. Затова психолозите отстраняват енергийните привързаности към минал сътрудник, което оказва помощ за заличаването на отрицателните прекарвания, болката и страданието от минали връзки. Тогава психо-емоционалното положение на дамата се изравнява и тя е подготвена за нова щастлива връзка и нов живот, акцентира специалистът.



Работете върху себе си като опорна точка

Според статистиката дамите търсят способи да излязат от положението на съзависимост, от дългото престояване в стрес. Някои наддават на тегло, други в противен случай – трансформират се в бледа сянка на себе си. Но след стадиите на отказване, експанзия, яд, идва нов – придобиването на нов смисъл на живота, който се трансформира в опора. Например спортът е един от тях. Първо, физическата интензивност оказва помощ да се отървем от натрапчивите мисли, а негативната сила отива за работа на мускулите. В съзнанието ни изплуват нови хрумвания, цели, стремежи.

Точно в този миг дамата стартира да се вслушва в себе си, да схваща, че да бъде красива, обичана и мечтана е нейно изконно право, за което си коства да се бори. И думите " нямам сили да се трансформира в живота " се трансформират в " взех решение, ще бъда щастлива! ".

Така стремежът да върне предходната си външност, сила, женственост и омагьосване, става неразделна част от живота ѝ. И в случай че по-рано тя е нямала време и пари за себе си, в този момент това е наложителен обред и неин приоритет. Това е моментът, в който се ражда самоуважението. Същият оня момичешки искра от предишното се изгрява още веднъж в очите, тялото е цялостно със мощ, сила и жадност за живот.



Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР