Вече са ясни имената на първите трима души, които ще

...
Вече са ясни имената на първите трима души, които ще
Коментари Харесай

Трима платиха по 55 млн. долара за билет до Космоса

 Вече са ясни имената на първите трима души, които ще отпътуват на частна задача на компанията на Илън Мъск до Международната галактическа станция. Това са предприемачът Лари Конър, вложителят Марк Пати и предприемачът Ейтан Стибе. Всеки от тях е платил по 55 млн. $, с цел да излети в Космоса. Полетът ще бъде пилотиран от астронавта Майкъл Лопес-Алегрия.

В студиото на предаването " Тази заран “ по bTV посетител беше астрофизикът Тихомир Димитров, с любопитни детайлности за галактическите пътешествия.

Той изясни, че престоят на един човек на станцията коства към 45 000 $, а мъжете ще останат 8 дни. В сумата от 55 млн. $ са включени тези разноски, разноските на командира на задачата, както и разноските по изстрелването на ракетата, което по никакъв начин не е на ниска цена. Въпреки това съгласно Тихомир Димитров от тези 165 млн. $ ще остане забележителна облага и за Илън Мъск.

Той описа, че с изключение на финансовия въпрос има и други условия за странствуване в космоса. Никой не може да е сигурен по какъв начин ще реагира тялото му, когато е в положение на безтегловност. Това доста обърква вестибуларния уред и се е случвало космонавти да се върнат прибързано на Земята, тъй като им е станало прекомерно зле.

Официално се оповестява, че тримата частни галактически пътешественици ще правят научни опити, само че съгласно Димитров целта на това изказване е единствено да оправдае забележителното разхищаване на средства и те са по-скоро туристи.

Всъщност космосът не се намира толкоз надалеч, изясни астрофизикът. Той уточни, че от повърхността на земята до галактическото пространство има единствено 100 километра, което е по-малко от дистанцията сред София и Пловдив.

Илон Мъск възнамерява в бъдеще да построи галактически хотел, който да приютява туристите, когато пътешествията до космоса станат по-достъпни и постоянни. Целта на бизнесмена е да събере голямата сума, нужна му да реализира най-грандиозния си проект – странствуване до Марс.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР