Вече са произведени първите бройки от 20-те електробуса и 82

...
Вече са произведени първите бройки от 20-те електробуса и 82
Коментари Харесай

Първите електробуси за столичния транспорт вече са готови

Вече са създадени първите бройки от 20-те електробуса и 82 рейса на природен газ, които чакаме да дойдат в София до края на годината, заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова на формалния си профил във фейсбук.

През 2019 година закупуваме още 60 нови съчленени рейса на природен газ. Така идната година ще сме обновили 90% от рейсовете на линия на градския превоз и междинната възраст на автопарка ще е 6-7 години, оповестява още тя.

Фандъкова напомня, че през 2012 година, когато е стартирала програмата за рационализация, междинната възраст на рейсовете в градския превоз е била над 20 година

Над 1,3 млн. пасажери повече е превозил градския електротранспорт през 2018 година по отношение на 2017 година Последното проучване на Националния статистически институт регистрира нарастване на пасажерите на всички типове електротранспорт – трамваи, тролеи и метро, като растежът при метрото е 3%. За 5 година електротранспортът е нараснал с 8,5 млн. пасажерите, които са го употребявали за пътуванията си в града, оповестява още кметът на столицата.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР