Вече са готови и резултатите от извършеното седмично пробонабиране за

...
Вече са готови и резултатите от извършеното седмично пробонабиране за
Коментари Харесай

И последните резултати показват, че няма замърсяване на водата по Черноморието ни

Вече са подготвени и резултатите от осъщественото седмично пробонабиране за радионуклида цезий-137, в пунктовете Дуранкулак бряг, Шабла бряг и Калиакра бряг. И в трите пункта те са под границите за установяване на метода.

Резултатите от проучване на пробите, взети на 26 юни в българската акватория на Черно море, са в сходство със стандартите за качество на околната среда.

Министерството на околната среда и водите обезпечава постоянно наблюдаване на положението на морските води след разрушаването на стената на язовир " Нова Каховка ". Последните данни от цифровото моделиране на Центъра за интегрирано ръководство и мониторинг на бреговата зона към ВВМУ " Н. Й. Вапцаров " не посочват замърсяване на българската акватория с евентуални замърсители в резултат на случая.

Преобладаващият в последните дни южен вятър потиска и насочва водите на реките Днепър, Днестър и Дунав - под и над делтата на река Дунав, в северно направление. От своя страна водата на р.Дунав също потиска и насочва водите на другите две реки в северно направление. По този метод се забавя достигането на Днепровските води до териториалните води на България.

Басейнова дирекция " Черноморски регион " и Регионална лаборатория – Варна към Изпълнителната организация по околна среда наблюдават ежеседмично положението на черноморските води в три спомагателни пункта в бреговата зона, които бяха избрани в отговор на нововъзникналата обстановка – Дуранкулак бряг, Шабла бряг и Калиакра бряг.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР