Вече са факт резултатите от последната сесия на НФЦ за

...
Вече са факт резултатите от последната сесия на НФЦ за
Коментари Харесай

Правят филм за Тесла с БГ участие

Вече са факт резултатите от последната сесия на НФЦ за финансиране на планове с българско присъединяване в чужестранни копродукции. Първият е кино лентата Младият Тесла и крадците на хрумвания – копродукция на Хърватия, България, Словения, Холандия и Сърбия с режисьор Петер Орескович и с присъединяване на продуцента Николай Мутафчиев.

Бъдещият филм споделя за детството на сръбския академик. Въпреки възбраната на татко си, младият Тесла (10г.) бяга от вкъщи си, с цел да види електрическото шоу на проф. Вентчек. Другата обещаваща копродукция на Турция, България и Румъния е със загалвие Наджва (Прошепната тайна), на режисьора Гьозде Курал с продуцент Светла Цоцоркова. Филмът споделя за майка, опитваща се да открие изгубения си наследник, откакто единствена оцелява при кръвопролитно нахлуване над фамилията й в Афганистан.

От българска страна във кино лентата Съзряване с режисьор Кристина Иокемиди ще взе участие компанията на Веселка Кирякова Red Carpet. Филмът ще се концентрира върху историята на младо момиче, което поема по пътя на себепознанието и се сблъсква се със силата на първата си обич.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР