Вече работи Координационен център за триаж на пациенти със съмнение

...
Вече работи Координационен център за триаж на пациенти със съмнение
Коментари Харесай

Д-р Бойко Пенков: Има достатъчно COVID-легла в София

Вече работи Координационен център за триаж на пациенти със подозрение за в Инфекциозната болница в София. За няколко дни софийските коли за спешна помощ са откарали в центъра 31 души. Това заяви пред заместник-министърът на опазването на здравето Бойко Пенков.
Координационният център улеснява насочването на пациенти към лечебните заведения, когато има потребност от незабавна консултация за преценка би трябвало ли човек да бъде настанен в болница или на интензивно лекуване. Оценяват се и съпътстващите болести. 
 Бойко Пенков: Нещата в опазването на здравето ще се подобрят Бойко Пенков: Нещата в опазването на здравето ще се подобрят
" Нещата ще се подобрят, тъй като когато напълно навлезе системата се готви едно мобилно приложение и когато човек не е в болница получава...
Около 300 са дейните кревати за лекуване на коронавирусната зараза в столицата. От тях заети са единствено една трета. „ От интензивните кревати единствено 25%, близо четвърт, са заети. Така че има капацитет, има свободни кревати “, увери Пенков в предаването „ Преди всички “.
Около 330 хиляди противогрипни ваксини се планува да има за свободна продажба тази есен. Очаква се и доставката на имунизациите по държавна поръчка, които се разпределят към общопрактикуващите лекари.
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР