Вече познавам момичетата, както и те мен. Ще си направим

...
Вече познавам момичетата, както и те мен. Ще си направим
Коментари Харесай

Весела Димитрова: С тези деца можем да атакуваме титлата в Париж

" Вече познавам девойките, както и те мен. Ще си създадем още по-хубави и атрактивни съчетания, ще се сработим още по-добре и самоуверено мога да кажа, че с тези деца бихме могли да нападаме купата в Париж ", съобщи щастливата треньорка Весела Димитрова, откакто ансамбълът ни по художествена гимнастика завоюва Световната купа в многобоя от състезание в София. Женина Трашлиева, Рейчъл Стоянов, София Иванова, Маргарита Василева, Камелия Петрова и Радина Томова, който са дебютантки на подобен конгрес, завоюваха първо злато в кариерата си като тим от шампионат на планетата, а също така и олимпийска квота за Игрите през 2024 година

Весела Димитрова, която изведе предходния отбор до историческата купа в Токио 2020, за първи път печели злато от Световно състезание като треньор.

" Много съм щастлива, че тъкмо в София и с тези дебютантки успяхме да спечелим. Нямах международна купа и мощно се надявах и имах вяра, че ще го реализираме дружно. Изключително съм щастлива и удовлетворена от децата ", сподели още Димитрова.

Ансамбълът на България позволи неточност на пет обръча, само че изигра ужасно композицията с три ленти и две топки и се качи на първото място на почетната стълбичка.

" Това го репетирахме, защото не сме още постоянни и предполагахме, че ще допуснем някои грешки в едното комбиниране или в другото. Говорихме с девойките, че би трябвало да се борим до край, че не всичко след първото комбиниране е изгубено. Така че овладяхме доста добре страстите, постараха се извънредно и се бориха в действителност до дъно. Аз се тормозя за всеки един детайл, за всяко едно мигване и трептене. Така че бях мощно обезпокоена и преди обръчите, и преди лентите, само че имах чувство, че девойките са толкоз отдадени на тренировките последните месеци, че ще се оправят с всичко ", добави треньорката.

" В интерес на истината аз изобщо не знаех какви оценки имаме. Дори попитах Михаела Маевска може ли да станем трети, защото си мислех, че след грубата неточност на обръчи сме много обратно. Наистина се стараех да не виждам, само че просто все едно ми падна камък от сърцето. Такова напрежение изпитвах, тъй като това е в действителност един толкоз комплициран апарат и лентата, и топката, изключително в композиция в действителност е много комплицирано за осъществяване без неточност ", разкри Димитрова.

" Усещането да слушаш българският химн на Световно състезание е необикновено, просто необикновено. Ние сме тренирани за всичко и по тази причина не ни повлияха страстите. Не мисля, че имаше терзание преди лентите, бяхме уверени, че ще си изиграем всичко както би трябвало. Ние няма по какъв начин да не желаеме от тук нататък да се борим за всеки един златен орден. Аз прогнози не желая да върша, желаеме просто да сме здрави най-много, да работим и да демонстрираме най-хубавото, на което сме способни. В неделя ще се постараем да изиграем двете съчетания с доста въодушевление и без неточност ", сподели капитанката на отбора Женина Трашлиева . /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР