Вече пет сезона варненецът е в Амстердам. Наред с това

...
Вече пет сезона варненецът е в Амстердам. Наред с това
Коментари Харесай

Тромпетистът Мирослав Петков - с концерт и майсторски клас в София

Вече пет сезона варненецът е в Амстердам. Наред с това той преподава в консерваторията на нидерландската столица, изнася концерти и дава майсторски класове. 

По концепция на Мила Павлова - артистичен шеф на фестивала " Дни на музиката в Балабановата къща " в Пловдив и новия столичен " МузикАртисимо Фест ", Мирослав Петков ще изнесе първия си рецитал в дуо със забележителната пианистка Виктория Василенко, която също като него има солидно европейско обучение и сбирка от награди от влиятелни състезания. Концертът е на 12 юни от 19 часа в Софийска градска художествена изложба.

Наред с тази дълго чакана среща с българската аудитория, Мирослав Петков ще има опция да поработи и със студенти в Националната музикална академия " Проф. Панчо Владигеров " - като част от отбелязването на 100-годишнината на образователното заведение.

Интересни детайлности за програмата на рецитала в събота и за вълнението да бъде още веднъж на родна сцена Мирослав Петков показа в изявление за предаването " Алегро виваче " по " Хоризонт ". Чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР