Вече от доста време се говори за Mercedes EQG или

...
Вече от доста време се говори за Mercedes EQG или
Коментари Харесай

Как се справя на лед електрическата G-класа

Вече от много време се приказва за Mercedes EQG или както е по-известна - електрическата G-класа. Въпреки че сме я виждали по какъв начин наподобява, към момента не знаем кой знае какъв брой доста за нея.
 Колко мотора ще има електрическата G-класа на Mercedes EQG
Колко мотора ще има електрическата G-класа на Mercedes

И по кое време ще я забележим в деяние

Една от аргументите е, че към момента чакаме формалната ѝ международна премиера, на която да бъдат разкрити всички детайлности, които вълнуват почитателите на Mercedes и G-класата като цяло. Тя се чака да бъде на 24 април, най-малко съгласно Electrek.

Едно ново видео обаче дава малко повече изясненост към това какво да чакаме от EQG. В него изпълнителният шеф на Mercedes Ола Калениус се качва зад кормилото на Mercedes EQG, с цел да показва на модела и инфлуенсър Мари Сернехолт как се оправя на лед електрическата G-класа.

За задачата двамата са отишли до замръзнало езеро, което се употребява като полигон от Mercedes, където немците тестват всичките си коли, когато стане дума за сняг, лед и минусoви температури. Във видеото се вижда как Калениус споделя, че Mercedes EQG може и да е електрически, само че е непокътнато сърцето на G-класата, а точно характерният тон при отваряне и затваря както на вратите, по този начин и на багажника.
 Titan Silicon или новата батерия за електрически автомобили, която ще задвижва Mercedes EQG, е пусната в произвеждане
Иновативната батерия, която ще удължи пробега на електрическите автомобили

Повече пробег и по-бързо зареждане

Но задачата на видеото не е да демонстрира нито екстериора, нито интериора, а да подложи на тест EQG и по какъв начин електрическата G-класа ще се оправи със слалом, дрифт и ускоряване от 0 до 100 км/ч на лед.

Виждаме и по какъв начин Ола Калениус показва по този начин наречения G-Turn на лед. При него електрическият автомобил се завърта на 720 градуса, като за задачата са виновни четирите електрически мотора, които могат да работят по настрана. Тези четири мотора могат да управляват всяка една от гумите, тъй че вършат електрическия автомобил извънредно постоянен.
 Обновеният Mercedes-Benz G-Class е тук - по-добър, по-модерен и по-аеродинамичен отвсякога
Обновеният Mercedes-Benz G-Class е тук - по-добър, по-модерен и по-аеродинамичен отвсякога

Офроуд преживяване не друго равнище

Колкото до ускорението от място до 100 км/ч, видеото не ни дава отговор за какъв брой тъкмо време се случва то, само че Калениус споделя, че са едвам няколко секунди и е доста бързо поради обстоятелството, че настилката под Mercedes EQG е лед.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР