Вече не само западни компании, а и местни производства се

...
Вече не само западни компании, а и местни производства се
Коментари Харесай

И руски марки вече напускат Русия - първи си тръгнаха смартфоните Inoi

Вече освен западни компании, а и локални производства се изнасят от Русия.

Руската марка за смарт телефони " Inoi " към този момент е напуснала страната, оповестява вестник " Комерсант ", базирайки се на свои източници. Те показват, че от няколко месеца насам производителят се нарежда като естонски.

В интервала сред март до септември 2022 година съветското знаме на страницата на компанията в интернет е изчезнало, демонстрира информация в цифровите архиви. Секциите за Русия и Беларус също към този момент ги няма на уеб страницата на " Inoi ", а на тяхно място се изобразява байрак на Общността на самостоятелните страни - организация, в която членуват 10 от 15-те страни от някогашния Съветски съюз.

Представител на марката споделя пред " Комерсант ", че компанията " не дава мнения в Русия, защото е естонска ". Според основния изпълнителен шеф на организацията за изследвания " TelecomDaily " Денис Кусков марката за смарт телефони е напуснал, като повода за това може да бъде " желанието да се дистанцира " от войната в Украйна, с цел да може да " избегне проблеми с задгранични сътрудници и доставки ". Устройствата на Inoi обаче към момента се продават в магазините за техника в Руската федерация.

Марката " Inoi " принадлежи на някогашния съсобственик на доставчика на връзки и електроника VVP Group Сергей Фомин. Точно под нейното име е основан първият смарт телефон, употребяващ съветската операционна система Aurora. Това се случва през 2017 година Интересно е, че с изключение на от уеб страницата на марката, и от този на VVP Group изчезва секцията за Русия - тя препраща към Казахстан и Узбекистан, открива изданието DigitNews.

smartphone brand of assembly Inoi left and now positions itself as an brand.

Experts believe that this is due to the desire to avoid problems with foreign partners and suppliers.
— NEXTA (@nexta_tv)
Преди време имаше проекти тези устройства да се стартират в корпоративния сегмент на съветския пазар, само че продажбите бяха ниски и компанията реши да стартира да създава бюджетни смарт телефони с Android с китайски елементи. А през 2019 година Inoi се трансформира в водач в доставките на бюджетни мобилни устройства за Русия.

Напускането на " Inoi " от страната надали ще се отрази доста на пазара, защото делът ѝ беше най-малък, споделя Денис Кусков от TelecomDaily. Според него компанията ще има различен проблем за разрешаване и той е по какъв начин ще популяризира продуктите си отвън в Русия, да вземем за пример в Естония, защото продажбите на марката в самата Русия " в случай че въобще порастват, ще порастват доста постепенно ".

По-рано стана ясно, че следващата западна компания, която напуща Руската федерация, е " Мерцесес-Бенц ". Германският авто колос продава дяловете си на локалната компания " АВТОДОМ ". " Мерцедес " откри и цех за автомобилостроене през 2019 година в Йесипово - на към 50 километра от Москва, с който в този момент се разделя, а за продажбата претекстът е да се запазят работни места.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР