Вече могъщ кардинал и още девет души ще научат съдбата

...
Вече могъщ кардинал и още девет души ще научат съдбата
Коментари Харесай

Ватиканският трибунал ще произнесе присъди в процес, свързан със сделка с имоти в Лондон

Вече всесилен кардинал и още девет души ще научат ориста си в събота, когато ватикански арбитражен съд произнесе присъди в комплициран финансов развой, който беше излъчен мръсното пране на дребния град-държава и тества правосъдната му система.

Съдия Джузепе Пинятоне ще прочете присъдите на състава от трима съдии в преустроената правосъдна зала във Ватиканските музеи, където прокурори и юристи на отбраната са спорили за две години и половина над детайлностите за губеща пари инвестиция в първокласен парцел в Лондон.

Кардинал Анджело Бечиу, първият в историята кардинал, преследван от наказателния съд на Ватикана, е упрекнат по обвинявания, свързани с заграбване в две тангенти на Лондонската договорка и е изправен пред до седем години затвор, в случай че бъде приет за отговорен. Той отхвърли да е направил непозволено деяние.

За разлика от множеството обвинени, Бечиу участва на съвсем всички от 86-те чувания, като сподели, че папа Франциск очевидно е желал той да бъде изправен пред съда, откакто самият Фран...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР