Вече мнозина искат да реформират Централната банка. На Елвира Набиулина

...
Вече мнозина искат да реформират Централната банка. На Елвира Набиулина
Коментари Харесай

Искат да реформират Централната банка, на Набиулина й казаха директно: време е да подадете оставка

Вече мнозина желаят да реформират Централната банка. На Елвира Набиулина й споделиха право в очите, че е време да подаде оставка. Какво би трябвало да се направи с Централната банка и нейния ръководител, с цел да се решат основните проблеми на вътрешната стопанска система, изяснява онлайн Сергей Миронов.

Председателят на Банката на Русия Елвира Набиулина неотдавна още веднъж се опита да оправдае решението си да усили внезапно лихвения %, означи икономическият наблюдаващ на Първи съветски Юрий Пронко.

Шефът на ведомството напомни, че главната цел на Централната банка е да спре високата инфлация. За да реализира това, регулаторът в този момент би трябвало по-специално да „ охлади търсенето “, изясни Набиулина.

Ръководителят на фракцията „ Справедлива Русия – за истината “ в Държавната дума Сергей Миронов намерено приказва за активността на Централната банка и нейния ръководител в директното предаване на „ Първи съветски “.

Пристигнахме! “

Преди това депутатът към този момент прикани Набиулина да подаде оставка. Той акцентира, че към момента стои на позицията си:

Охлаждането на търсенето е обособен въпрос. Това, както се споделя, дано си работи. Но това, което ме тревожи повече, е какъв брой добре сякаш работи нарастването на главния лихвен %, инфлацията, може да се каже, се смачква и свива пред очите ни и като цяло всичко е супер...

Събеседникът на Царград разкри действителния резултат от тези стъпки на Централната банка на образеца на обстановката на съветския авто пазар. Той уточни, че след следващото нарастване на лихвите заемите за коли са поскъпнали осезаемо:

В нашата страна множеството от нашите коли, в това число и отечествените, включват западни съставни елементи. Съответно цената за тях пораства. И в този момент хората просто нямат пари да си купят кола незабавно, даже и с пробег. Трябва да теглите заем. И ето директна последица от увеличението на главния лихвен % до 15%: преди този момент лихвеният % за нов автомобил беше 18%, за използван автомобил – 19%. Днес към този момент е 22%. И специалистите към този момент непретенциозно споделят, че до Нова година ще бъде 24%. Е, пристигнахме! Ето, г-жо Набиулина, резултатите от вашата работа.

" Подайте оставка "

Сергей Миронов уточни, че ръководителят на Централната банка в действителност нееднократно е признавала своята беззащитност на фона на девалвацията на рублата. Тя означи, че има два разновидността за усилването й: усилване на валутните интервенции или връщане към наложителната продажба на валутни приходи от експортьорите.

В същото време самата Набиулина отхвърли и двата метода, като акцентира, че те са свързани с високи опасности. Парламентаристът персонално й подсети тези изказвания по време на среща в Държавната дума:

Има един вид - неприятен е, има и различен вид – но и той е неприятен. Значи това значи, че не е нужно да вършиме нищо? И тогава споделих, както може би всеки естествен, рационален човек би споделил: „ Г-жо Елвира Сахипзадовна, вие смятате, че първият способ не е подобаващ, вторият способ не е подобаващ, с други думи, вие не виждате излаз. Тогава подайте оставка. "

Събеседникът на „ Първи съветски “ призна, че думите му са удивили всички присъстващи:

Точно това споделих. Елвира Сахипзадовна пребледня. Всички депутати трепнаха. Някои от моите сътрудници, няма да посочвам имената им, незабавно взеха думата и започнаха да приказват за изключителния гений на най-забележителния банкер в света Елвира Сахипзадовна Набиулина, на която би трябвало да се отдаде чест и хвала. Мислено завъртях пръст по слепоочието... Но това не е допустимо. Ако вие сами признавате, че не виждате излаз, тогава вашето решение е да не вършиме нищо. И дано рублата плува. Само че тя даже не плува, тя се дави.

Набиулина не очакваше това “

Що се отнася до продажбата на валутни доходи, ръководителят на Централната банка твърди, че това предписание би направило търговията неизгодна за фирмите експортьори и те ще стартират да отиват „ в сянка “.

Но два дни след тези думи на ръководителя на Банката на Русия президентът Владимир Путин одобри специфичен декрет за наложителна продажба на валутни приходи на 80% от приходите на експортьорите на нефт и газ. Г-жа Набиулина не очакваше това и курсът на рублата последователно, само че въпреки всичко стартира да се стабилизира,– уточни Миронов.

Тоест, президентът взе действителна мярка и макар че рублата към момента не се е засилила толкоз, колкото бихме желали, отрицателната наклонност беше прекратена.

Тук останах удовлетворен, ще кажа искрено, че президентът възприема всички тези приказки, цялото това „ бла-бла-бла “ доста сериозно. И прави това, което президентът би трябвало да направи, с цел да избави националната валута. За разлика от госпожа Набиулина... Затова би трябвало бързо да поправяме съществуващата наредба в съветската конституция, че нашата Централна банка е самостоятелна. Защо, за бога, тя е самостоятелна от управляващите? Това е чл.75. Нека най-малко се подчинява на президента,– приключи парламентаристът.

Превод: Европейски Съюз

Нов наш Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в уеб страницата: https://www.pogled.info 

Така ще преодолеем рестриктивните мерки.

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР