Вече изпитваме негативни влияния от развитието на обстановката в Украйна.

...
Вече изпитваме негативни влияния от развитието на обстановката в Украйна.
Коментари Харесай

Проф. Тодор Тагарев: Затвърждаваме мнението за нас в НАТО като за слабо звено

" Вече изпитваме отрицателни въздействия от развиването на ситуацията в Украйна . Това е в резултата на българската позиция. Всички се тормозят, всички търсят по-сериозно съюзно наличие на тяхна територия, възнамерява се по-засилено наличие, а ние споделяме, че това не ни интересува и ще вършим друго . Това за следващ път затвърждава визията на нашите съдружници за нас като за едва звено в съюза . Това е най-сериозният отрицателен резултат, който може да ни се случи ".  

Това сподели пред БНР проф. Тодор Тагарев, военен специалист и някогашен министър на защитата. 

По думите му такава визия за една страна е тежка и ще са нужни години старания, с цел да бъде преодоляна

" Идва ново потомство политици, които се пробват да прокарват тезата - ние сме членове на НАТО, само че не желаеме съдружниците да ни оказват помощ, ние нямаме желание да оказваме помощ на нашите съдружници. Може би това е нов тип неутралитет, умислен в някои елементи на политическото ни посланичество ". 

В предаването " Нещо повече " проф. Тагарев изрази съмнение, че по време на КСНС ще бъде решено министърът на защитата да удостовери, че не желаеме съюзно наличие или в случай че го желаеме, то да бъде под национално командване,. 

" По-добрият вид е е да признаем, че поради нападателните дейности на Русия и поради ултиматумите, които слага на НАТО, и поради невъзможността ескалацията да бъде понижена с дипломатически старания, ние би трябвало да вземем незабавни ограничения да засилим неотложно нашата сигурност . Ние би трябвало да търсим решение на казуса в този момент ". 

Интервюто с проф. Тодор Тагарев можете да чуете в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР