Вече измина повече от месец, откакто големите европейски първенства стартираха

...
Вече измина повече от месец, откакто големите европейски първенства стартираха
Коментари Харесай

Изненадите досега през сезона в топ първенствата на Европа

Вече измина повече от месец, откогато огромните европейски шампионати стартираха сезон 2018/2019. В някои от тях предстоящите водачи преобладават и оправдават прогнозите, само че също по този начин има и тимове, които изненадват с представянето си. Разбира се, изненадите не са единствено позитивни, защото има и много от негативно естество. В идващите редове ще разгледаме най-големите изненади от началото на сезона за топ 5 на най-хубавите европейски шампионати по футбол. Ще забележим кои тимове изненадват с положително показване и кои с неприятно.

Английска Висша лига

Нека стартираме с британската Премиър Лийг, където разногласието за купата и за топ 4 дава обещание да бъде повече от забавен за следващ сезон. От началото на акцията обаче един тим впечатли много със своята игра и резултати. Това е тимът на Уотфорд. Под управлението на испанеца Хави Грасия “стършелите ” разчитат на забавна скица и тактичност за своите срещи, която досега дава резултат. Роберто Перейра е едно от откритията този сезон, който впечатлява с експлозивност, дрибъл и добър взор върху играта. Някои онлайн букмейкъри като Betfair побързаха да сравнят Уотфорд с отбора на Лестър, който изненадващо стана първенец във Висшата лига преди няколко сезона, само че съгласно специалистите силите на “стършелите ” няма да стигнат до там при съществуването на толкоз мощна конкуренция.

Отрицателната позиция в Премиър Лийг е Манчестър Юнайтед. Тимът приключи втори през предишния сезон и през този се очакваше да надгради представянето си, борейки се за купата. Това обаче не наподобява по този начин, откакто Юнайтед завоюва 10 точки от вероятни 21 в първите 7 кръга на шампионата. Сезонът ще бъде тежък за “червените дяволи ”.

Испанската Ла Лига

В Примера съществено усещане прави отборът на Депортиво Алавес. Отборът започва сезона мощно и към момента се държи покрай водачите в подреждането. През предишния сезон Алавес приключи във втората половина на таблицата, само че в този момент разполага с нужното самочувствие да се показа по-добре. Някои уеб сайтове като Bet365 даже усилиха възможностите им за класиране в евротурнирите през идващия сезон. В състава няма имена, които да се открояват, само че си проличава, че отборът е сработен добре и това му донася триумфите до този миг.

Валенсия е тимът, който се проваля от началото на сезона. “Прилепите ” записаха 5 ремита в първите си 7 мача и се подреждат във втората половина на таблицата. През предишния сезон Валенсия се утвърди в топ 4 на класирането, само че през този сезонът започва едва и на тима ще му бъде мъчно да повтори това показване. Наставникът Марселиньо ще би трябвало да усъвършенства нещо в отбора, с цел да дойдат успехите.

Немската Бундеслига

Отправяме се към немската Първа Бундеслига, където приятната изненада от началото на акцията е столичният Херта. Тимът добави доста малко качество към състава, само че то бе задоволително, с цел да се сътвори един боеспособен отбор. През последните години Херта постоянно е гледал към челните места в класирането, само че оптимално е достигал до 6 място. Изглежда, че дългогодишната работа на наставника Пал Дардай към този момент дава резултат и отборът ще се надява на освен това. Букмейкърските анализатори от уеб страницата на Efirbet означават, че отборът завоюва против отбори като Байерн Мюнхен и Шалке 04 от началото на сезона, тъй че упоритостите им са оправдани.

Негативната изненада през този сезон в Бундеслигата е Шалке 04. Тимът от Гелзенкирхен бе извънредно постоянен през миналата акция и справедливо приключи зад водача Байерн Мюнхен. Въпреки това началото на сезона за отбора бе пагубно и с 5 загуби в първите 5 мача на тима в лигата. Чак в шестия си мач той реализира първия си триумф. Тежък сезон чака и Шалке, в случай че желае още веднъж да се класира в топ 4. До огромна степен проблемите са подбудени и от обстоятелството, че много основни състезатели напуснаха тима.

Италианската Серия А

В Калчото приятната изненада за сезона до този миг се назовава Сасуоло. Откакто отборът се изкачи в Серия А през сезон 2013/2014, той е достигал най-много до 6-та позиция в крайното класиране. Сега обаче има късмет да усъвършенства този резултат. От началото на акцията Сасуоло загуби мачове против Милан и Ювентус, само че все пак завоюва против Интер, както и против различен тимове, които се водят от “тяхната рогозка ”. В състава няма кой знае какви имена, само че качеството на играта е положително и очакванията са за мощно показване.

Аталанта е тимът, който изненада отрицателно с представянето си в Калчото. Тимът не сподели доста от началото на акцията и записа единствено 1 триумф в първите си 7 мача. Това е прекомерно малко за отбор, който преди два сезона финишира 4-ти, а през предходната акция остана на 7 място. Аталанта отпадна и от Лига Европа, което още повече проваля сезона за тима от Бергамо. Колкото до възможностите на отбора да изпадне, някои уеб сайтове като Winbet към този момент занижиха коефициентите си за изпадане на Аталанта.

Френската Лига 1

Лил е един от емблематичните тимове във Франция с 4 шампионски трофеи в своята история. Въпреки това обаче през предишния сезон отборът беше в борбата за оцеляване в най-високото равнище на френския футбол. Оцеляването на тима като че ли го преобрази и през актуалната акция “песовете ” се подреждат на 2 място в класирането след 8 кръга в шампионата. Дали ще съумеят да завършат високо, следва да забележим, само че досега оставят отлични усещания. Начело на отбора е опитният французин Кристоф Галтие, чиято задача този сезон ще бъде да върне тима измежду водачите в класирането. От началото на сезона Лил впечатли с изразителни победи над Рен и Олимпик Марсилия. Кои са идващите мачове на отбора може да разгледате, възползвайки се от някой промоционален, който ще ви даде опция за повече облаги от мачовете на Лил.

На ответния полюс с представянето си е Монако. Тимът е с 6 точки и единствено 1 победа в първите си 8 мача от лигата. През миналата акция “монегаските ” приключиха на второ място, а през тази не започват добре сезона и ще би трябвало да се потрудят, в случай че желаят да се върнат още веднъж измежду топ тимовете. Причините за проблемите в лагера на Монако са много, само че все пак в последните години отборът сподели, че е кадърен на подвизи. Засега обаче си остава най-голямото отчаяние от началото на сезона във френския футбол.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР