Вече изглежда по-вероятно Русия да бъде изключена от глобалната система

...
Вече изглежда по-вероятно Русия да бъде изключена от глобалната система
Коментари Харесай

Ще изхвърлят ли Русия от глобалната система за банкови плащания SWIFT?

Вече наподобява по-вероятно Русия да бъде изключена от световната система за банкови заплащания SWIFT - стъпка, която някои страни не бяха склонни да подхващат, се показва в коментар на " Ройтерс ".

Германия и Италия смекчили съпротивата си против изхвърлянето на Русия от главната международна мрежа за интернационалните разплащания, споделиха американски и европейски представители. Това би засегнало съветската търговия и би затруднило съветските компании да вършат бизнес.

Италия, която не беше склонна да предприеме тази стъпка, съобщи в петък, че няма да наложи несъгласие на предложенията за възбрана на Русия до международната финансова система и даде обещание да продължи да работи в унисон със своите сътрудници от Европейски Съюз.

Германия, която има най-големите търговски обороти от Европейски Съюз с Русия, също е отворена да забрани на Русия достъпа до SWIFT, само че би трябвало да пресметна следствията за стопанската система ни, сподели пред " Ройтерс " финансовият министър Кристиан Линднер.

Премиерите на Англия и Канада Борис Джонсън и Джъстин Трюдо желаят неотложно изваждане на Русия от SWIFT. Това би означавало доста ескалация на към този момент наложените наказания против Кремъл и нейното управление, в това число някои, ориентирани персонално против Владимир Путин и неговия външен министър Сергей Лавров.

Трюдо съобщи, че е разискал с Борис Джонсън идващите стъпки против Путин и Лавров. Канада и Англия са се обединили към концепцията за налагане на нови трети наказания против Кремъл.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР