Вече имаме предварителните документи по програмата, тя обаче още не

...
Вече имаме предварителните документи по програмата, тя обаче още не
Коментари Харесай

Кметът обясни на кого да вярваме за мръсния въздух

Вече имаме предварителните документи по програмата, тя обаче още не е отворена, което се чака да стане през месец март следващата година. Това съобщи кметът Иван Тотев във връзка средствата от Оперативна програма " Околна среда ", с които ще бъдат подменяни отоплителните уреди на искащи да се включат пловдивчани, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg.

Кметът бе безапелационен, че Общината и районните кметове сами ще си създадат всички предварителни изследвания - без да се наемат консултанти и прочие. Гражданите пък към този момент могат да декларират желанията и желанията си в районните администрации.  " След това ние ще ги обобщим и разгледаме, като всички възможни ограничения са възможни и за нас, просто ще уточним бройките ", разяснява Тотев.

В тази връзка той съобщи, че, говорейки за казуса с мръсния въздух, всички би трябвало да се изричат малко по-внимателно. По думите му проблем има, само че никога това не е са проблемите, които се постановат в общественото пространство истерично. " Когато видите разбор или фотография от AirPlovdiv и когато отворите страницата на община Пловдив - постоянно данните се разминават. Това би трябвало да е като алена лампа – дали да се доверяваме на едни данни, без да гледаме същинските. Станциите на Регионална инспекция за опазване на околната среда са същинските и сертифицираните. Не може една станция, която коства 6 цифрена сума, да се съпоставя със станция, струваща 20-30 лв. ", натърти градоначалникът.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР