Вече има изградена законова основа доброволци да помагат на полицията

...
Вече има изградена законова основа доброволци да помагат на полицията
Коментари Харесай

Доброволните отряди към МВР минаха през вътрешната комисия на парламента

Вече има построена законова основа доброволци да оказват помощ на полицията за справяне с битовата престъпност.

Днес на постоянно съвещание на комисията по вътрешна сигурност и публичен ред на Народното събрание беше признато предлагането за въвеждане на доброволни отряди към Министерство на вътрешните работи.

От всички оферти на Вътрешна македонска революционна организация единствено едно не бе признато, а точно опцията доброволците да задържат.



В началото на януари месец парламентарната група на „ Обединени патриоти “ внесе проектозакон, чиято концепция е да усъвършенства сигурността в дребните обитаеми места.

По време на разискванията заместник-председателят на комисията по вътрешна сигурност и публичен ред и депутат от Вътрешна македонска революционна организация Александър Сиди показа: " Благодаря за поддръжката. Предвидили сме в Закона всичко да става под контрола на Министерство на вътрешните работи. Тези доброволци няма да работят независимо, едвам в границите на интервенция на някое ОДМВР може да им бъдат дадени пълномощия, които ще бъдат разказани в закона ", оповестяват от пресцентъра на партията.

„ Главната цел на този закон е да осигурим ред в обитаемоте места, да подкрепяме Министерство на вътрешните работи. Темата е обсъждана с сътрудниците от ГЕРБ още когато съставихме ръководещата коалиция. Така че това е част от осъществяване на управническата ни стратегия за битка с битовата престъпност ", добави той

Предстои народните представители да гласоподават смяната в пленарна зала.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР