Вече и "Теленор" се реши да намали неустойките, които начислява

...
Вече и "Теленор" се реши да намали неустойките, които начислява
Коментари Харесай

Най-сетне и Теленор намали неустойките за предсрочно оттеглили се абонати

Вече и "Теленор " се реши да понижи неустойките, които начислява на свои клиенти, които са решили предварително да прекратят договорите си с мобилния оператор. Останалите два огромни телекома – "Виваком " и Мтел, сториха това от дълго време, само че още веднъж след тежки диалози с Комисията за отбрана на потребителите и опасност от съд.
Така от 12 януари 2018 година, клиентите на "Теленор ", които желаят да прекратят настоящи контракти за мобилни и закрепени услуги, към този момент ще заплащат като наказателна клауза най-много три общоприети месечни абонамента, без значение от периода на контракта, който са подписали (12 или 24 месеца). Досега те трябваше да погасят всички вноски до края на контракта си.
В случаите, в които клиент е употребил отстъпка от месечния абонамент, той ще дължи и възобновяване на такава част от нея, която подхожда на оставащия период на контракта. Ако клиентът се е възползват от покупка на устройство на преференциална цена, ще би трябвало да върне и частта от отстъпката до края на контракта.
Отстъпката се равнява на разликата сред общоприетата цена на устройството в брой, без абонамент към датата на покупката и цената (в брой или общата лизингова цена), която клиентът е заплатил при сключването на контракта.
Тези промени ще важат както за сегашните клиенти на телекома, по този начин и за бъдещите.
За по-голяма изясненост и бистрота, в договорите на клиентите към този момент ще са разказани стойностите на всички параметри, които вземат участие в образуването на неустойката и които са годни към датата на сключването на контракта. Ще са посочени общоприетият месечен абонамент за определения от клиента проект и месечният абонамент с приложена промоционална отстъпка, в случай че има такава, общоприета цена на устройството (в брой, без абонамент), цена на закупеното устройство (в брой или обща лизингова цена) с определения от клиента абонаментен проект, съответстващата отстъпка от общоприетата цена на устройството, както и период на контракта.
Новите правила за пресмятане на неустойките при преустановяване на срочен контракт за мобилни и закрепени услуги няма да важат за проектите "Джуниър " и "Любимец ", в случаите, в които според контракта са планувани закрепени суми като неустойки за предварителното му преустановяване.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР