Вече е ясно как трябва да се приготви идеалната чаша

...
Вече е ясно как трябва да се приготви идеалната чаша
Коментари Харесай

Идеалната чаша чай

Вече е ясно по какъв начин би трябвало да се подготви идеалната чаша с британски чай – чай с прясно мляко. Британски експерти са създали калкулации и са основали формулата на идеалния чай.

Специалистите са определяли оптималното съответствие на съставените елементи и температурата, при която би трябвало да се употребява напитката, като правели опити с доброволци.

По време на опитите били изпити съвсем триста чаши чай, което лишило над 100 и осемдесет часа. В края на краищата била получена формулата на напитка с съвършен усет.

Според изводите на специалистите едно чаено пакетче би трябвало да бъде залято с двеста мл вряла вода, която е с температура тъкмо 100 градуса по Целзий.

 Идеалната чаша чай

Получената примес би трябвало да се остави за две минути и по-късно в нея да бъдат добавени 10 мл прясно мляко, без значение с каква масленост е млякото.

След още шест минути температурата на напитката доближава до оптималните за консумация шестдесет градуса по Целзий. Ако човек заради някаква причина не може да изпие чая в този миг, към момента има ресурс от време.

Приемливата температура на чая – над четиридесет и пет градуса по Целзий – се резервира в продължение на седемнадесет минути и тридесет и седем секунди след приготвянето му.

Млякото би трябвало да се прибавя към чая, с цел да омекоти естествената мъка на тази напитка и да направи усета му по-приятен за тези, които ще го употребяват.

Така подготвен, чаят с прясно мляко е напитка, която подарява с утешение, а също по този начин и с сила, по тази причина е изключително подобаващ за следобеда, когато всеки има потребност от енергийно зареждане.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР