Вече е ясно, че войната ще излезе скъпо не само

...
Вече е ясно, че войната ще излезе скъпо не само
Коментари Харесай

Цената на войната: Великобритания и ЕС предвиждат $500 милиарда за енергийни субсидии

Вече е ясно, че войната ще излезе скъпо освен на воюващите страни, само че и на жителите в цяла Европа. Сметките за сила към този момент са непоносими на доста места в Европейски Съюз, и освен. Германия, Австрия и други страни към този момент обявиха, че ще има помощи, поради високите цени на силата. Обединеното кралство също ще подкрепя посредством дотации семействата и бизнеса, поради високите сметки за сила по образеца на други европейски държавни управления. Планът на Обединеното кралство може да коства до 172 милиарда $. Като прибавим и Европейски Съюз, то сметката за района ще нарасне до повече от 500 милиарда $, написа CNN.

От октомври типичното домакинство в Обединеното кралство ще заплаща не повече от 2 880 $ за силата идващите две години. Правителството ще поддържа бизнеса, благотворителните организации и организациите от публичния бранш във връзка с енергийните разноски през идващите шест месеца, а евентуално и повече.

" Пакетът, който включва поддръжка за семействата може да коства към £100 милиарда (над 4% от Брутният вътрешен продукт на Обединеното кралство). Допълнителни ограничения за бизнеса може да доведат общата цена до към £150 милиарда ", разяснява Саломон Фидлър, анализатор в банка Berenberg

Средната годишна сметка за сила на семействата в Обединеното кралство се е нараснала с 54% тази година до 2 263 $. Без новия проект за ограничение на цените сметките щяха да скочат през октомври.

Междувременно немското държавно управление разгласи пакет от 65 милиарда $, с цел да помогне на семействата и бизнеса да посрещнат разноските си за сила.

Австрия разгласи заледяване на цените на електрическата енергия от декември до юни 2024 година и проектът ще коства до 4 милиарда $.
 Германия се насочва към инфлация като след Втората международна война
Германия се насочва към инфлация като след Втората международна война

Германците имат великански запаси от злато

Така, взети дружно, Европа и Обединеното кралство до момента са дали обещание да похарчат над от 500 милиарда евро (500 милиарда долара) за субсидиране.

Но всички са наясно, държавните управления също,че би трябвало да се направи повече, до момента в който продължава напрежението с доставките от Русия.

Европейски Съюз обмисля таван на цените на съветския природен газ. " Трябва да понижим приходите на Русия, които Путин употребява, с цел да финансира тази войната ", сподели ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР