Вече е сигурно - предсрочните избори чукат на вратата. В

...
Вече е сигурно - предсрочните избори чукат на вратата. В
Коментари Харесай

Вече е сигурно: нови избори в България. Три сценария.

Вече е несъмнено - предварителните избори чукат на вратата. В това по принцип няма нищо ужасно - част от демокрацията, както споделят мнозина.

Ново разпределяне, нов шанс?

Току-що влезнали в новото Народно заседание, и старите, и (особено) новите политически играчи в него се надпреварват да демонстрират какъв брой самоуверено гледат на тази вероятност и да твърдят, че са изцяло подготвени за нея. Някои даже не се тормозят да вършат безапелационни и непроменяемо оптимистични прогнози. Сигурно е обаче, че не на всички сметките ще излязат.

Целта на текста, който четете, не е да предложи още една прогноза. А да напомни вероятни сюжети след задаващите се предварителни избори и да предизвести, че част от тези сюжети може да се окажат много разочароващи за някои.

Първата необятно споделяна оптимистична прогноза е, че новите избори „ дават опция да създадем по-добър избор”. Че ще доведат до някакво друго, друго от настоящето систематизиране на силите в Народното събрание. Че ще бъде излъчено някакво ново болшинство, тъй че днешната обсада да бъде избегната и да стане допустимо съставянето на държавно управление, без да се постанова да се вършат кой знае какви пазарлъци и взаимни отстъпки. Както се споделя - ново разпределяне, нов шанс. Може обаче да се окажем със същите карти в ръце.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР